Natuurberichten

Pagina 1182 van 1508 - 15073 Resultaten

bruinvis Oosterschelde

De beste plek om bruinvissen te zien in de Oosterschelde is het havenhoofd van Zierikzee. Dit blijkt uit onderzoek van Stichting Rugvin in 2009 tot en met 2011...


Lees verder 28 maart 2012   11 jaar oud
Oranje Schijnoesterzwam

Opnieuw is in Nederland de Oranje oesterzwam gevonden. Ditmaal in Gelderland. Deze ook in de ons omringende landen zeer zelden geziene paddenstoel, werd pas in 2007 voor het eerst in ons land gevonden. Sindsdien zijn de vondsten..


Lees verder 28 maart 2012   11 jaar oud
aangevreten pad

De voorbije dagen werden op verschillende plaatsen massale slachtingen van kikkers en padden gemeld. Tientallen dode exemplaren liggen, soms nog in paarhouding, liggen op hoopjes langsheen de oever. Wij gingen op zoek naar de..


Lees verder 28 maart 2012   11 jaar oud
Vrouwtje Gewone pad al weer op de terugweg leidt tot verwarring bij paddenoverzetters: overzetten of terugzetten?

De padden zijn een beetje van slag. Op heel veel plaatsen hebben de afgelopen twee weken de padden al gepaard en hun eisnoeren achtergelaten. Hoewel er in het water heel wat activiteit is, blijven de aantallen overgezette padden..


Lees verder 28 maart 2012   11 jaar oud
Deel logo Tekenradar

Voordat mensen de natuur ingaan, kunnen ze vanaf nu op de website Tekenradar.nl kijken wat de verwachte tekenactiviteit is. Hoe hoger de activiteit, hoe groter de kans om door een teek gebeten te worden en hoe belangrijker het is..


Lees verder 28 maart 2012   11 jaar oud
bever

Anderhalve eeuw nadat de laatste Europese Bever in Vlaanderen verdween, dook het grootste knaagdier van Europa in de herfst van 2000 hier terug op. In de twee jaar die daarop volgden,konden Bevers worden waargenomen zowel langs de..


Lees verder 27 maart 2012   11 jaar oud
Koekoek

De eerste voorjaarsgasten zijn al weer terug, maar daar hoort de koekoek niet bij. Die wordt pas terugverwacht in april. Toch is hij al onderweg. Dat weten we dankzij zenderonderzoek...


Lees verder 27 maart 2012   11 jaar oud
Vrouwtje Gehoornde metselbij op wilg

Voor veel mensen is de eerste Boerenzwaluw van het jaar het startschot van de lente. Maar ook het vrolijke gezoem van bijen wordt vaak geassocieerd met een lentegevoel. Wanneer de eerste zonnestralen de terrasjes doen vollopen is..


Lees verder 26 maart 2012   11 jaar oud

Het vlindervoorjaar is nu echt losgebarsten. Dagelijks worden met dit zonnige weer vele tientallen tot honderden vlinders gemeld. De kleine vos is de meest algemene soort, maar ook de popoverwinteraars vliegen al...


Lees verder 26 maart 2012   11 jaar oud
Casmerodius alba, Grote zilverreiger

Overal zijn ze te zien in het Wormer- en Jisperveld: grote zilverreigers. Grote, witte reigers, overvliegend of aan de waterkant. Natuurmonumenten telde afgelopen weken samen met Vogelbeschermingswacht Zaanstreek de reigers op hun..


Lees verder 25 maart 2012   11 jaar oud

Archief