Natuurberichten

Pagina 1182 van 1273 - 12729 Resultaten

Oeverkruid gadget

Afgelopen week onderzochten vrijwilligers van FLORON de omgeving van Weert. Alle plantensoorten die ze in hun onderzoeksgebied tegenkwamen werden genoteerd. Deze streek was vroeger floristisch zeer rijk, maar vorige eeuw ging veel..


Lees verder 25 juni 2009   13 jaar oud
Vissende Kinderen Ottburg

Zoveel mogelijk kinderen en jongeren (weer) in contact brengen met de natuur. Dat is een van de doelen die het ministerie van LNV zich heeft gesteld. Maar hoe pak je dat aan? En wanneer heeft het effect? Alterra deed hiernaar..


Lees verder 24 juni 2009   13 jaar oud
Grutto op paal. Fotograaf Martin Hierck. aangeleverd door Vogelbescherming Nederland

Dat het slecht gaat met de grutto is inmiddels wel bekend. Deze Nederlandse troetelvogel was vroeger zeer talrijk in ons land; vandaag de dag komt ‘ie een stuk minder vaak voor. Dat we de grutto kúnnen helpen is het afgelopen jaar..


Lees verder 24 juni 2009   13 jaar oud
bruin zandoogje klein

Afgelopen weken vlogen er wat minder vlinders dan in de weken ervoor. Ieder jaar vindt ongeveer in juni de zogenaamde vlinderdip plaats. In deze periode zijn de meeste voorjaarsvlinders verdwenen en is het nog te vroeg voor de..


Lees verder 24 juni 2009   13 jaar oud
parende egels (uitsnede)

Rare geluiden in de tuin? Bel niet meteen de politie; het kunnen ook twee egels zijn. Het paarseizoen van de egels is in volle gang en dat gaat er nogal luidruchtig aan toe. Maar hoe doen egels het eigenlijk? ..


Lees verder 24 juni 2009   13 jaar oud
Vetblad, wikipedia,  GNU Free Documentation License

In het Kienveen, een gedeelte van het landgoed Velhorst (Gelderland), werpt het beheer van Natuurmonumenten zijn vruchten af. Het vleesetende plantje vetblad groeit daar in steeds grotere getale...


Lees verder 23 juni 2009   13 jaar oud
Kleinst waterhoen, wikipedia, GNU Free Documentation License

Ieder voorjaar heeft wel zijn bijzondere vogels en vogelmomenten waar jaren later nog over gesproken wordt. Zo ook dit jaar. In de Groene Jonker, een klein natuurontwikkelingsgebied in de buurt van Zevenhoven (Zuid-Holland) duikt..


Lees verder 23 juni 2009   13 jaar oud
wild zwijn met jongen Leenderbos

In het Brabantse Leenderbos worden sinds vorig jaar wilde zwijnen gezien. En er zijn jongen geboren! Op 23 april van dit jaar zijn een zeug en minimaal drie jongen gezien en op de foto gezet...


Lees verder 23 juni 2009   13 jaar oud
Klimopbremraap
Foto: Gertie Papenburg

De klimopbremraap is aan zijn nieuwe bovengrondse seizoen begonnen. Vanaf begin juni tot in september vormt de klimopbremraap zijn markante bloeistengels. ..


Lees verder 22 juni 2009   13 jaar oud
glasvleugelpijlstaart klein

Sinds 2003 is de kolibrievlinder een vaste verschijning in ons land. Deze staat inderdaad als een kolibrie voor een bloem en drinkt eruit met zijn lange roltong. Maar er is nog een vlindersoort die dat gedrag vertoont, de..


Lees verder 22 juni 2009   13 jaar oud

Archief