Natuurberichten

Pagina 1182 van 1339 - 13381 Resultaten

kleine vos heide klein

De vlinders zijn eindelijk ontwaakt uit hun winterslaap. Vooral vorige woensdag en donderdag, op die zonnige dagen, zijn er veel citroenvlinders en kleine vossen gezien. Veel waarnemingen komen uit tuinen...


Lees verder 22 maart 2010   12 jaar oud
Japans hoefblad

De lente is begonnen en nu de temperatuur flink is opgelopen schieten de planten de grond uit. Sommigen weten in korte tijd een enorme groeispurt te realiseren. Japans hoefblad is er zo één...


Lees verder 22 maart 2010   12 jaar oud
Foto Bosanemoon Arnold van Vliet

De lente is eindelijk begonnen. De komende weken zijn toptijden voor mensen die eerste waarnemingen in de natuur registreren. Maar wanneer moet je nu waar op letten? De Natuurkalender geeft dagelijks een nieuwe verwachting van..


Lees verder 21 maart 2010   12 jaar oud
speenkruid close up, wikipedia, Creative Commons Attribution 2.5 License

Afgelopen week beleefden we de eerste echte lentedagen van dit jaar. Bij De Natuurkalender steeg het aantal doorgegeven waarnemingen van eerste planten en dieren hierdoor direct. Wat betreft de planten leek vooral speenkruid..


Lees verder 21 maart 2010   12 jaar oud
kemphaan

Het vroege voorjaar heeft al de eerste baltsende grutto's opgeleverd en begin deze week ook het eerste kievitsei. Toch is het kommer en kwel voor de Nederlandse weidevogels, met de kemphaan als meest trieste afgezant...


Lees verder 20 maart 2010   12 jaar oud
gewone dwergvleermuis

Na een stevige winter zijn ondertussen al de nodige vleermuizen ontwaakt uit hun winterslaap. Kleine verhogingen van de temperatuur kunnen voor sommige vleermuizen de aanleiding zijn om in de schemering te gaan foerageren. Meestal..


Lees verder 20 maart 2010   12 jaar oud
Jonge koolmeesjes

Zondag begint de lente. Door de lange en strenge winter is de lente dit jaar wat laat op gang gekomen, ook voor de vogels. Maar er zijn al volop ontwikkelingen in de vogelwereld. Zo zullen de oehoe-eieren bijna uitkomen…..


Lees verder 19 maart 2010   12 jaar oud
Paddenamplex tijdens trek

De aanhoudende winter hield het merendeel van de amfibieën lang in winterslaap. De komende dagen komt daar verandering in, want met maxima van 15 graden Celsius, geen nachtvorst en kans op neerslag, worden de trekomstandigheden..


Lees verder 19 maart 2010   12 jaar oud
Berm met rietorchis

In het stedelijk gebied kon je al plantenkijkend aardig uit de voeten dankzij de Stadsplantengids van Ton Denters. Nu is er ook een houvast om daarbuiten bijzondere planten tegemoet te treden. Aan de hand van de..


Lees verder 18 maart 2010   12 jaar oud
Vrouwtje kamsalamander

Na een korte pauze tijdens de koude dagen zijn de watersalamanders weer volop in beweging. Ze trekken richting het water met als doel zich voort te planten. Het bijzondere paringsritueel van deze dieren speelt zich volledig onder..


Lees verder 18 maart 2010   12 jaar oud

Archief