Natuurberichten
Pagina 1182 van 1638 - 16373 Resultaten
Al vijf jaar lang deelt RAVON natuurhoogtepunten over amfibieën, reptielen en vissen met u op Natuurbericht.nl. Spectaculaire verhalen, ontdekkingen van nieuwe soorten en fenologie voorzien we van intrigerende titels. Wij houden u..
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) roept iedereen op alert te zijn op de hooikoortsplant Ambrosia en de plant op eigen grondgebied te verwijderen. Deze plant, van oorsprong afkomstig uit Amerika, kan het..
Het lijken net ouderwetse schemerlampjes, de roomwitte bloemen van het wintergroen. Ze bloeien nu met duizenden tegelijk in de jonge duinvalleien op de zuidpunt van Texel, nog meer dan anders. Vooral op lage duinhellingen en..
Hoe zwak de broedresultaten in 2013 zijn voor Kerkuil, Bosuil, Torenvalk en Buizerd, zo goed is dit jaar het broedsucces voor de Wespendief. De ringgroep Demervallei van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen..
Op Texel verblijft al sinds 24 juli een Aziatische goudplevier. Een zeldzame vogel, dwaalgast uit de toendra’s van Noord-Siberië. Maar de Aziatische goudplevier is niet zomaar een dwaalgast. Het heeft er de schijn van dat de soort..
In 2008 startte een groep Belgische jongeren de Batumi Raptor Count, een project dat al verschillende keren op Nederlandse steun kon rekenen. Batumi is een plaatsje aan de Zwarte Zeekust waar zich elk najaar enorme aantallen..
De Europese bossen vertonen tekenen van ouderdom. Daardoor zijn ze veel minder dan enige decennia geleden in staat om koolzuurgas uit de atmosfeer op te nemen en zo het broeikaseffect te temperen. Om het tij te keren pleiten..
De Kerk heeft een probleem: er komen steeds minder reguliere gasten naar het Huis van God terwijl het aantal ongewenste bezoekers stijgt. Naast pikkedieven op zoek naar relikwieën & co, wordt menig kerkzolder geteisterd door..
Wie deze zomer in Nederland bleef, heeft heel veel vlinders kunnen zien. Het lijkt een erg goed vlinderjaar te zijn. Is dit ook zo? En betekent dit dat het nu goed gaat met de vlinders?..
Het voorjaar en de zomer zijn bij uitstek het seizoen om in de Nederlandse kustwateren te speuren naar Zeenaaktslakken. Voor veel sportduikers zijn het de pareltjes onder de weekdieren. Kleurrijk en fotogeniek zijn het tevens..