Natuurberichten

Pagina 1183 van 1273 - 12729 Resultaten

Albino kleine modderkruiper

Tijdens een inventarisatie in het kader van de visatlas Gelderland is een opmerkelijke vondst gedaan. In een wetering in de omgeving van Zaltbommel kronkelde tussen vele kleine modderkruipers een bijzonder afwijkend exemplaar. De..


Lees verder 21 juni 2009   13 jaar oud
Eikenprocessierups nest

De eikenprocessierupsen hebben zich op verschillende plaatsen in hun nesten teruggetrokken om zich te verpoppen. Dit betekent dat ze niet meer in processie door de bomen zullen lopen op zoek naar bladeren en de bomen zich van de..


Lees verder 21 juni 2009   13 jaar oud
bever VILMAR DIJKSTRA

De medewerkers van het Biesboschcentrum weten het nu zeker: er wonen sinds kort vier bevers in het BeverBos. Beert en Benthe, de bevers die vorig jaar werden uitgezet in het BeverBos bij Biesboschcentrum Dordrecht, hebben voor..


Lees verder 21 juni 2009   13 jaar oud
Boomvalk gadget, www.ivnvechtplassen.org

De komende weken is het als vogelliefhebber zaak om zo veel mogelijk naar boven te kijken. Daar vliegen naast zwaluwen ook de zogenaamde 'reuzenzwaluwen', ofwel boomvalken...


Lees verder 20 juni 2009   13 jaar oud
Oranje heksenkruidroest
Puccinia circeae
Aad Termorshuizen

De plantenparasitaire schimmel oranje heksenkruidroest is afgelopen week voor het eerst sinds 30 jaar weer aangetroffen. In het landgoed Hemmen bij Zetten, op groot heksenkruid. Deze schimmel behoort tot de roestschimmels...


Lees verder 20 juni 2009   13 jaar oud
Otiorhynchus meridionalis, snuitkever

Nederland is weer een nieuw invasief plaaginsect rijker: de snuitkever Otiorhynchus meridionalis. Deze uit het Middellandse Zeegebied afkomstige kever werd gevonden in de binnentuin van een appartementencomplex in Maastricht, waar..


Lees verder 19 juni 2009   13 jaar oud
Roggenplaat Oosterschelde Cor Smit

In de Voordelta, de Oosterschelde en de Westerschelde zijn sinds een tiental jaren enkele gebieden gesloten voor schelpdier- en/of bodemberoerende visserij. Deze sluitingen zijn bedoeld om de bodem en de bodemdieren te beschermen...


Lees verder 19 juni 2009   13 jaar oud
distelvlinder klein

De trek van de distelvlinder in Nederland is tot rust gekomen. Wel zie je de vlinders nog op veel plekken rondhangen. Bij De Vlinderstichting zijn inmiddels de eerste meldingen van distelvlinderrupsen binnengekomen. Dit jaar..


Lees verder 18 juni 2009   13 jaar oud
weidebeekjuffer klein

De weidebeekjuffer is een opvallende verschijning boven stromend water. De laatste tien jaar neemt deze prachtig diepblauwe juffer in aantal toe. Hij komt vooral in het oosten voor, maar zwervers kun je overal tegenkomen. ..


Lees verder 18 juni 2009   13 jaar oud
ringslang

De grootste inheemse reptielen zijn de komende weken op hun dikst: de ringslangvrouwtjes zijn zwanger! In juni zoeken ze plekken op om hun eieren af te zetten. Afhankelijk van hun grootte, tot ongeveer 130 centimeter, zetten de..


Lees verder 18 juni 2009   13 jaar oud

Archief