Natuurberichten

Pagina 1183 van 1532 - 15318 Resultaten

Haringen

Volgens de Internationale Raad voor Onderzoek der Zee (ICES) gaat het met veel visbestanden in de Noordzee beter. Maar dat betekent niet altijd dat er meer vis gevangen mag worden. In internationale afspraken is namelijk..


Lees verder 2 juli 2012   11 jaar oud
Boomleeuwerik

Eind mei 2011 ging ca. 500 ha Kalmthoutse Heide in de vlammen op. Een ramp voor de natuur of heeft zo’n brand toch ook zijn positieve kanten?..


Lees verder 2 juli 2012   11 jaar oud

De grote weerschijnvlinder is een zeldzame soort in ons land. Tot tien jaar geleden zat hij alleen in Twente, de Achterhoek en plaatselijk in het zuiden van het land. Inmiddels heeft hij nieuw leefgebied ontdekt in Friesland en..


Lees verder 2 juli 2012   11 jaar oud
De bovenstaande foto's zijn beschikbaar gesteld door de Stichting Samenwerkende Artsen en Adviesorganisaties in de Gezondheidszorg (SAAG).

Sinds de lancering op 28 maart 2012 zijn er al ruim 2000 tekenbeten doorgegeven op www.tekenradar.nl. Er zijn meer dan 600 teken opgestuurd voor analyse op de aanwezigheid van de Borrelia bacterie die de ziekte van Lyme kan..


Lees verder 1 juli 2012   11 jaar oud
Noordelijke knuppelslak, In Vitro Opname

Het voorjaar is bij uitstek het seizoen waarin sportduikers de meeste Zeenaaktslakken op de Nederlandse kust waarnemen. Hoewel we pas de eerste helft van 2012 achter ons hebben, kunnen we bij het opmaken van een eerste balans voor..


Lees verder 1 juli 2012   11 jaar oud

Er zijn regelmatig meldingen van heidelibellen en even voor de duidelijkheid, niet van heiden. De bloedrode heidelibel bijvoorbeeld, die een van de eersten is die verschijnt, zit in allerlei stilstaande wateren met veel..


Lees verder 29 juni 2012   11 jaar oud
Kwartelkoning

Na een aantal magere jaren lijkt het dit jaar weer een goed jaar te zijn voor de Kwartelkoning. Het afgelopen weekend gingen 150 vogelaars op pad om de nachtbrakers te tellen op basis van hun karakteristieke crexcrex-roep. Ze..


Lees verder 29 juni 2012   11 jaar oud

De grote bosmuis was jarenlang een soort die alleen in het uiterste zuidoosten van Limburg kon worden aangetroffen. Maar sinds 2005 zijn grote bosmuizen in Nederland bezig met een opmars; vanuit de Vijlenerbossen richting de Geul..


Lees verder 29 juni 2012   11 jaar oud
Bemonstering van watermacrofauna in een randzone van hoogveen met Waterdrieblad

Het lukt steeds beter om in de restanten van Nederlandse hoogvenen de groei van verschillende soorten veenmossen te stimuleren. Maar wat is nodig voor het herstel van de dierenwereld in onze venen? Een expeditie naar ongerepte..


Lees verder 29 juni 2012   11 jaar oud
Een typische tekenstek: een bosachtige omgeving met hoog gras. Het wandelpad brengt de mens in contact met de teek, in dit geval een volwassen mannetje en een volwassen vrouwtje van de schapenteek (Ixodes ricinus) in hinderlaag (foto: Fedor Gassner)

Ook deze zomer wachten miljoenen teken in het groen onze recreërende blote benen met smart op. Een nieuwe voorlichtingsfilm brengt in beeld hoe de teek op ons overstapt. Ken de teek, doe de tekencontrole en verwijder teken direct...


Lees verder 28 juni 2012   11 jaar oud

Archief