Natuurberichten

Pagina 1190 van 1309 - 13081 Resultaten

Een van de eerste nesten in Friesland uit Weststellingwerf gevonden begin oktober 2009

De eikenprocessievlinder is dit jaar doorgedrongen tot in de kop van Drenthe. Voor het eerst zijn ook vlinders en zelfs nesten aangetroffen in Friesland, grenzend aan Drenthe. Het is waarschijnlijk dat de eikenprocessierups ook..


Lees verder 11 oktober 2009   12 jaar oud
Sneeuwgans. Foto: Jcwf, Creative Commons Attribution ShareAlike 3.0 License

Voor wie met enige regelmaat op sites als waarneming.nl of de site van DutchBirding kijkt, zal het niet ontgaan zijn: op Texel zijn maar liefst vier bijzondere ganzen neergestreken. In eerste instantie dacht men dat het om..


Lees verder 10 oktober 2009   12 jaar oud
Exmoor pony

Lange tijd werd gedacht dat het Przewalskipaard het enige niet uitgestorven wilde paard van Europa was, maar mogelijk is er nog een tweede: de Exmoorpony. Hans Hovens gaat in het nieuwste nummer van Zoogdier op zoek naar bewijzen...


Lees verder 10 oktober 2009   12 jaar oud
Stobbezwammetje
Pholiota mutabilis
M.W.Boomsluiter

Met het vochtige weer komt het paddenstoelenseizoen tot een hoogtepunt. Om hun sporen te verspreiden, gebeurd dat zoveel mogelijk voordat ze bedekt worden met bladeren...


Lees verder 9 oktober 2009   12 jaar oud
Natuurbrug Crailoo

Het gebruik van de natuurbrug Zanderij Crailoo, de langste natuurbrug ter wereld, blijkt volgens onderzoekers van Alterra behoorlijk goed aan de verwachtingen te voldoen. Van dertien zoogdiersoorten, zes soorten amfibieën en twee..


Lees verder 9 oktober 2009   12 jaar oud
gentiaanblauwtje klein

Het gentiaanblauwtje is een specialist, die bijzondere eisen stelt aan zijn leefgebied. In Friesland waren in 2000 nog negen vliegplaatsen, maar in 2009 is daarvan nog maar een over...


Lees verder 8 oktober 2009   12 jaar oud
meerval

Berichten over een monsterlijk grote, alles verslindende, mensetende meerval duiken regelmatig op in het nieuws. Dat de meerval meters groot en tientallen kilo’s zwaar wordt wisten we al. De recente vondst van piepjonge..


Lees verder 8 oktober 2009   12 jaar oud
Kamferalant - bloem
Foto Benno te Linde - stichting Berglinde

Langs de A28 ter hoogte van ’t Harde en Nunspeet bloeit de Kamferalant. Deze plant werd hier drie jaar geleden voor het eerst ontdekt en bloeit sindsdien elk najaar. Even was het de vraag of zo’n Zuid - en Midden - Europese soort..


Lees verder 7 oktober 2009   12 jaar oud
Gruttogroep

Tijdens de grote vogeltelling die Vogelbescherming Nederland afgelopen weekend in Nederland organiseerde, zijn bijzondere soorten waargenomen. Door de harde zuidwestenwind werden zeevogels richting de kust gedreven zodat vogelaars..


Lees verder 7 oktober 2009   12 jaar oud
Albino rosse woelmuis op hand uitsnede

Bij Emmen is een albino rosse woelmuis aangetroffen. Deze zeer zeldzame vondst werd gedaan tijdens het muizenonderzoek voor de zoogdieratlas van Drenthe. ..


Lees verder 6 oktober 2009   12 jaar oud

Archief