Natuurberichten

Pagina 1360 van 1551 - 15506 Resultaten

De tweede generatie van de kleine vos is begonnen en het lijkt een zeer goed jaar te worden voor deze echte tuinvlinder. De komende dagen en weken verwacht De Vlinderstichting dat op de vlinderstruiken weer veel kleine vossen..


Lees verder 16 augustus 2010   13 jaar oud
Lijsterbes

De wilde lijsterbessen beginnen te rijpen, zo blijkt uit waarnemingen die bij De Natuurkalender zijn binnen gekomen. Dit is laat in vergelijking met de afgelopen tien jaren. Alleen 2006 was net zo laat als dit jaar. Daarmee is..


Lees verder 15 augustus 2010   13 jaar oud
De eerste jonge gladde slang van 2010 gevonden in de Kempen te Brabant

De eerste jonge gladde slang is deze week in de Kempen in Brabant waargenomen. De slangenmoeders zijn nu op z’n mooist omdat ze net hun slangenhemd hebben afgeworpen. Er zijn nu dus naast jonge gladde slangen ook veel..


Lees verder 15 augustus 2010   13 jaar oud
GNU Free documentation License

Ik weet niet of het u ook opvalt, maar de laatste dagen zie ik regelmatig een specht vliegen, herkenbaar aan zijn diepgolvende vlucht met grotendeels gesloten vleugels en heel af en toe even vleugelflappend voor wat extra vaart...


Lees verder 14 augustus 2010   13 jaar oud
Terugkeer van een zandige IJsseloever bij Welsum.

Het verwijderen van breuksteen bestortingen lijkt één van de belangrijkste maatregelen voor het herstel van natuur langs de IJssel. Dit is onder andere te zien aan de terugkeer van de zogenaamde stroomdalplanten. Zo blijkt uit een..


Lees verder 14 augustus 2010   13 jaar oud
albino laatvlieger vleermuis

Een bijzondere vondst bij vleermuisonderzoek in Gelderland. Daar werd een albino vleermuis gevangen tijdens natuuronderzoek. Het gaat om een albino laatvlieger. Albino vleermuizen worden zelden waargenomen...


Lees verder 13 augustus 2010   13 jaar oud
4 kleurvariëteiten van de Sierlijke slibanemoon

De Sierlijke slibanemoon is geen bloem die in de modder groeit, maar een fraaie zeeanemoon die steeds massaler op onze kust aangetroffen wordt. Van de vijf beschreven Europese kleurvariëteiten komen er vier in Nederlandse..


Lees verder 13 augustus 2010   13 jaar oud

Het aantal vlinder blijft deze zomer wat achter op het gemiddelde vanaf 1990. Vooral bruin zandoogje en zwartsprietdikkopje doen het slecht dit jaar. In het voorjaar vlogen de vlinders nog beter dan het gemiddelde...


Lees verder 12 augustus 2010   13 jaar oud
enkele Zuid-Limburgse ringslangetjes, de eerste van 2010

In Zuid-Limburg zijn de eerste jonge ringslangetjes zeer vroeg uit een broeihoop gekropen. Twee weken eerder dan in voorgaande jaren. De warme maand juli heeft hier zeker toe bijgedragen...


Lees verder 12 augustus 2010   13 jaar oud

Tijdens een wandeling van twee uur door de Goilberdingerwaard bij Culemborg trof vlinderdeskundige Kars Veling meer dan 200 icarusblauwtjes aan. Erg veel voor een tamelijk bewolkte dag. De natuurontwikkeling zorgde hier voor een..


Lees verder 11 augustus 2010   13 jaar oud

Archief