Natuurberichten

Pagina 1371 van 1407 - 14061 Resultaten

gehoornde slijvis

2008 is een recordjaar wat betreft waarnemingen van de gehoornde slijmvis. Afgelopen zomer deden waarnemers van Stichting ANEMOON en andere sportduikers meerdere malen meldingen van 10-20 exemplaren per duik in de Noordwestelijke..


Lees verder 13 september 2008   14 jaar oud
Nieuwsgierige wezel

De drie kleinere neefjes van de boom- en steenmarter staan centraal bij de Werkgroep Kleine Marterachtigen van Zoogdiervereniging VZZ...


Lees verder 13 september 2008   14 jaar oud
libellennet screen 1

Hebt u een fraaie libel in de tuin waarvan u de naam niet weet? Wilt u meer libellen in de vijver en bent u op zoek naar informatie over de eisen die ze stellen? Nu is het libellennet online...


Lees verder 12 september 2008   14 jaar oud
Kievit, GNU Free Documentation License

Kijk goed om je heen en spits je oren: tjoewiet, tjoewiet. Grote groepen kieviten bevolken op dit moment ons land. In weilanden, langs de snelweg en misschien zelfs in het park. In september kom je ze overal tegen. ..


Lees verder 12 september 2008   14 jaar oud
Ambrosia Bloei

De afgelopen dagen zijn bij De Natuurkalender diverse waarnemingen van ambrosia binnen gekomen. Ook zijn de eerste ambrosiapollen van dit jaar aangetroffen in de twee pollenvallen van Nederland. Het is zeer waarschijnlijk dat de..


Lees verder 11 september 2008   14 jaar oud
atalanta fruit klein

Iedereen weet dat vlinders gek zijn op nectar uit bloeiende planten. De vlinderstruik is bijvoorbeeld een goede vlindertrekker. Maar… in het najaar zijn er ook vlinders die dol zijn op rottend fruit...


Lees verder 10 september 2008   14 jaar oud
bastaardkikker in tuinvijver

Met het najaar voor de deur is het een uitstekend moment om na te denken over (amfibievriendelijke) aanpassingen in uw tuin. Het najaar is namelijk dé periode bij uitstek om nog werkzaamheden in de tuin te verrichten, voordat de..


Lees verder 10 september 2008   14 jaar oud
logo bunzing

Het Jaar van de Bunzing heeft al meer dan 520 waarnemingen opgeleverd. Maar meer waarnemingen zijn welkom! ..


Lees verder 9 september 2008   14 jaar oud
graszanger, wikipedia, GNU Free Documentation License

Bijna ongemerkt zijn er al twee kleine zuidelijke vogelsoorten met een mini-invasie in ons land bezig. Dit zijn de cettis' zanger en de graszanger. Beide zijn klein en onopvallend qua verenkleed, maar het geluid (de zang)..


Lees verder 9 september 2008   14 jaar oud
kardinaalsmuts vrucht, GNU Free Documentation License

In de nazomer en de herfst is de kardinaalsmuts in volle glorie te bewonderen. Op dit moment zijn de opvallende rozerode vruchten rijp. Wanneer deze open barsten komen er feloranje zaden tevoorschijn. Over een paar weken maken de..


Lees verder 8 september 2008   14 jaar oud

Archief