Natuurberichten

Pagina 1376 van 1543 - 15430 Resultaten

In het voorjaar zien we elk jaar een opeenvolging van planten en dieren die elkaar verdringingen voor een plaatsje op het podium van de natuur. Ook aan onze kust zien we het langzaam verdwijnen van de typische wintersoorten en de..


Lees verder 7 mei 2010   14 jaar oud

Regelmatig krijgen we telefoontjes van mensen die helemaal opgewonden vertellen over die bijzondere ervaring in hun tuin. Ze zijn er van overtuigd een kolibrie te hebben gezien, maar dit kleine vogeltje komt helemaal niet in onze..


Lees verder 6 mei 2010   14 jaar oud
das jong

Het gaat goed met de das in Nederland. Na een dieptepunt van ongeveer twaalfhonderd dassen in de jaren tachtig, leven er nu ongeveer vijfduizend dassen verspreid over bijna heel Nederland en het aantal neemt nog steeds toe. Maar..


Lees verder 6 mei 2010   14 jaar oud
Edelhert hinde, GNU Free Documentation License

De komende maanden zal Natuurmonumenten geen zenders aanbrengen bij de herten in Nationaal Park Veluwezoom. Het onderzoek gaat wel gewoon door...


Lees verder 5 mei 2010   14 jaar oud
Bloem Eenbes

Terwijl in de stad de eerste gierzwaluwen de zomer in ons wakker roepen, kunnen we in hellingbossen nog net even van de uitbundige voorjaarsflora genieten. De fraaie bloem van Eenbes is de kroon op zo’n bezoek, nu het voorjaar..


Lees verder 5 mei 2010   14 jaar oud
Russeknolkelkje

Ondanks dat er gedurende de laatste dagen van april veel regen viel, was april een droge maand. Reden om paddenstoelen te zoeken in terreinen waar je ze niet zou verwachten...


Lees verder 5 mei 2010   14 jaar oud
Witwangstern (Chlidonias hybrida). Foto: Marek Szczepanek (GFDL-licentie)

De laatste dagen is het weer goed raak. Op diverse plekken duiken meerdere witwangsterns op. Best bijzonder want deze Zuid-Europese soort is zeldzaam in ons land, zeker in zulke aantallen...


Lees verder 4 mei 2010   14 jaar oud
rivierprik paaiend

De afgelopen week zijn er in Nederland weer paaiende rivierprikken gesignaleerd. Deze bijzondere trekvis, die leeft in kustzones, trekt de rivieren op om in het voorjaar te paaien. Na een moeilijke periode in de vorige eeuw lijkt..


Lees verder 4 mei 2010   14 jaar oud

Het groentje is een specialist in het verbergen. De opvallende felgroene kleur, waarvan je denkt dat die de vlinder wel erg zichtbaar maakt is een prachtige schutkleur in het voorjaar op kleine berkjes of andere frisgroene..


Lees verder 3 mei 2010   14 jaar oud
populierenkatjes in het water

Terwijl de natuur nog met veel droogte kampt, ziet het buiten rood van de verzopen katjes. Ze zijn nog uit de boom gevallen ook, maar de populieren waar ze vandaan komen malen er niet om. Hun bloeiseizoen zit er alweer op...


Lees verder 3 mei 2010   14 jaar oud

Archief