Natuurberichten

Pagina 1378 van 1530 - 15298 Resultaten

Lepelaar, www.ivnvechtplassen.org

Boswachter van Schie zag 2 maart de eerste lepelaars in de Ackerdijkse Plassen. De witte vogels rusten hier uit en zoeken naar voedsel. Daarna vliegen ze door: op zoek naar een broedplek...


Lees verder 4 maart 2010   14 jaar oud
Bruine kikker

In Zuid-Limburg lijkt het voorjaar te zijn begonnen: naast massaal trekkende Alpenwatersalamanders, zijn op afgelopen zaterdag de eerste eieren van de bruine kikker gevonden. In andere delen van Nederland zijn ook al parende..


Lees verder 4 maart 2010   14 jaar oud
Omphalina 1
M.W.Boomsluiter

Het Blauwgroen trechtertje is een paddenstoel die een koude winter goed kan doorstaan. Met warmere tijden in zicht zal het dus niet lang meer duren voordat dit paddenstoeltje weer verschijnt. Deze mondiaal zeer zeldzame..


Lees verder 3 maart 2010   14 jaar oud
citroenvlinder klein

In de eerste twee maanden van 2010 is nog geen enkele melding van een citroenvlinder bij De Vlinderstichting binnen gekomen. Vanaf 2000 waren er vanaf januari tot begin maart gemiddeld al ongeveer 50 gezien...


Lees verder 3 maart 2010   14 jaar oud
eikelmuis uit FA

Keuteltjes op de bekleding. Dat was voor de importeur van een mooie oude auto uit Frankrijk het eerste teken van verstekelingen. Na het verwijderen van de hemelbekleding van zijn auto vond de importeur twee diep slapende..


Lees verder 2 maart 2010   14 jaar oud
zwartkop mannelijk GNU

De eerste zingende zwartkop is alweer gemeld en nog wel in het noorden van ons land - in Groningen - en ook nog eens in februari. Het voorjaar is dan toch echt begonnen...


Lees verder 2 maart 2010   14 jaar oud
zwartvlekwinteruil klein

De nachttemperaturen liggen weer boven het vriespunt. Dit zie je direct terug in de activiteit van de nachtvlinders. De afgelopen dagen zijn er maar liefst tien soorten gemeld via telmee.nl...


Lees verder 1 maart 2010   14 jaar oud
Oehoe

De lente komt er aan! Vanaf vandaag kan iedereen volop meegenieten van wat er zich allemaal afspeelt in een vogelnest. Vogelbescherming Nederland heeft webcams opgesteld bij de nesten van de steenuil, torenvalk, kerkuil, ooievaar,..


Lees verder 1 maart 2010   14 jaar oud
Ambrosia Wageningen 04-09-09 kleine versie

Voor het eerst is vastgesteld dat de beruchte hooikoortsplant ook in Nederland levensvatbaar zaad kan produceren. Hiermee is het zeer waarschijnlijk dat het grote aantal ambrosiaplanten op diverse plaatsen veroorzaakt is door..


Lees verder 28 februari 2010   14 jaar oud
Kamsalamander vrouwtje. Foto: Arnold van Rijsewijk

Met het zachte weer van de laatste dagen zijn de eerste amfibieën in Friesland ontwaakt uit de winterslaap en op weg naar het voortplantingswater. Vrijwilligers van RAVON hebben de afgelopen dagen al ruim 200 amfibieën veilig naar..


Lees verder 28 februari 2010   14 jaar oud

Archief