Natuurberichten

Pagina 1445 van 1475 - 14743 Resultaten

gamma-uil klein

De vlinderstruik (Buddleja) is bekend als vlindertrekker. Overdag worden er vaak vlinders op gezien. Maar neem eens een zaklantaarn en ga ’s nachts eens kijken. U zult verbaasd staan...


Lees verder 12 augustus 2008   15 jaar oud
Gierzwaluw
© Markus Varesvuo AGAMI
1275 x 971 px (322 kB)
Foto kan alleen worden gebruikt na toestemming van de fotograaf

Half augustus prijkt er op de kalender. Hoewel de vogeltrek nog niet op gang is, is er toch alweer een echte zomergast ongemerkt verdwenen: de gierzwaluw. Eind april komen ze met veel bravoure aan en zijn dan ook niet te missen..


Lees verder 12 augustus 2008   15 jaar oud
Bijvoet onderkant blad

De concentratie van graspollen in de lucht is de laatste dagen onder de 10 pollen per kubieke meter lucht gekomen. Hiermee is het graspollenseizoen zo goed als voorbij. Nog niet alle hooikoortspatiënten kunnen nu gerust adem..


Lees verder 11 augustus 2008   15 jaar oud
Huid gladde slang

Hagedissen en slangen vervellen. Dat doen ze meerdere keren per jaar. Minder bekend is dat ook de amfibieën; kikkers, padden en salamanders, vervellen. Dat gebeurt bijvoorbeeld wanneer ze in het voorjaar vanuit hun..


Lees verder 11 augustus 2008   15 jaar oud
Wortelkluit Vijlenerbos Bijlsma

De regen van de afgelopen dagen was voor kampeerders en andere vakantiegangers geen pretje. Slechts weinigen weten echter dat het nóg erger kan. Nergens in Nederland valt zoveel regen als bij het Drielandenpunt. Ondanks (of..


Lees verder 10 augustus 2008   15 jaar oud
tapuit

Fotograaf Jip Louwe Kooijmans en Paula Huigen trekken op maandag 11 augustus in een lelijke eend in één dag langs de Nederlandse kust. Hun doel: meer bescherming voor duin- en kustvogels. ..


Lees verder 10 augustus 2008   15 jaar oud
spaanse vlag klein

De zeldzame spaanse vlag lijkt het dit jaar erg goed te doen. De eerste waarneming bereikte ons al op 10 juli en vanaf die datum komen er geregeld spaanse vlag waarnemingen binnen. ..


Lees verder 9 augustus 2008   15 jaar oud
Kleine dwergvleermuis

Vrijwilligers van de Zoogdiervereniging VZZ hebben een voor Nederland nieuwe vleermuissoort ontdekt in de buurt van Leersum. De kleine dwergvleermuis, in Duitsland bekend als ‘muggenvleermuis’, is voor het eerst in Nederland..


Lees verder 9 augustus 2008   15 jaar oud
roze pelikaan in Disney's Animal Kingdom

Net als een paar jaar geleden is er ook nu weer een roze pelikaan ontsnapt uit Artis. Waar hij zich op dit moment bevindt is niet bekend...


Lees verder 8 augustus 2008   15 jaar oud
Natuurgras Zachte witbol Oosterbaan

In de zomertijd worden veel natuurgraslanden gemaaid. Om de grond armer aan voedingstoffen te maken, wordt het maaisel afgevoerd. Op een schrale bodem groeien immers meer verschillende soorten planten dan op een vruchtbare bodem...


Lees verder 8 augustus 2008   15 jaar oud

Archief