Natuurberichten

Pagina 1455 van 1546 - 15452 Resultaten

wild zwijn met jongen Leenderbos

In het Brabantse Leenderbos worden sinds vorig jaar wilde zwijnen gezien. En er zijn jongen geboren! Op 23 april van dit jaar zijn een zeug en minimaal drie jongen gezien en op de foto gezet...


Lees verder 23 juni 2009   14 jaar oud
Klimopbremraap
Foto: Gertie Papenburg

De klimopbremraap is aan zijn nieuwe bovengrondse seizoen begonnen. Vanaf begin juni tot in september vormt de klimopbremraap zijn markante bloeistengels. ..


Lees verder 22 juni 2009   14 jaar oud
glasvleugelpijlstaart klein

Sinds 2003 is de kolibrievlinder een vaste verschijning in ons land. Deze staat inderdaad als een kolibrie voor een bloem en drinkt eruit met zijn lange roltong. Maar er is nog een vlindersoort die dat gedrag vertoont, de..


Lees verder 22 juni 2009   14 jaar oud
Albino kleine modderkruiper

Tijdens een inventarisatie in het kader van de visatlas Gelderland is een opmerkelijke vondst gedaan. In een wetering in de omgeving van Zaltbommel kronkelde tussen vele kleine modderkruipers een bijzonder afwijkend exemplaar. De..


Lees verder 21 juni 2009   14 jaar oud
Eikenprocessierups nest

De eikenprocessierupsen hebben zich op verschillende plaatsen in hun nesten teruggetrokken om zich te verpoppen. Dit betekent dat ze niet meer in processie door de bomen zullen lopen op zoek naar bladeren en de bomen zich van de..


Lees verder 21 juni 2009   14 jaar oud
bever VILMAR DIJKSTRA

De medewerkers van het Biesboschcentrum weten het nu zeker: er wonen sinds kort vier bevers in het BeverBos. Beert en Benthe, de bevers die vorig jaar werden uitgezet in het BeverBos bij Biesboschcentrum Dordrecht, hebben voor..


Lees verder 21 juni 2009   14 jaar oud
Boomvalk gadget, www.ivnvechtplassen.org

De komende weken is het als vogelliefhebber zaak om zo veel mogelijk naar boven te kijken. Daar vliegen naast zwaluwen ook de zogenaamde 'reuzenzwaluwen', ofwel boomvalken...


Lees verder 20 juni 2009   14 jaar oud
Oranje heksenkruidroest
Puccinia circeae
Aad Termorshuizen

De plantenparasitaire schimmel oranje heksenkruidroest is afgelopen week voor het eerst sinds 30 jaar weer aangetroffen. In het landgoed Hemmen bij Zetten, op groot heksenkruid. Deze schimmel behoort tot de roestschimmels...


Lees verder 20 juni 2009   14 jaar oud
Otiorhynchus meridionalis, snuitkever

Nederland is weer een nieuw invasief plaaginsect rijker: de snuitkever Otiorhynchus meridionalis. Deze uit het Middellandse Zeegebied afkomstige kever werd gevonden in de binnentuin van een appartementencomplex in Maastricht, waar..


Lees verder 19 juni 2009   14 jaar oud
Roggenplaat Oosterschelde Cor Smit

In de Voordelta, de Oosterschelde en de Westerschelde zijn sinds een tiental jaren enkele gebieden gesloten voor schelpdier- en/of bodemberoerende visserij. Deze sluitingen zijn bedoeld om de bodem en de bodemdieren te beschermen...


Lees verder 19 juni 2009   14 jaar oud

Archief