Natuurberichten

Pagina 1457 van 1554 - 15535 Resultaten

zeeprik gadget wikipedia public domain

Eind juni werd door een beroepsvisser in de Nieuwkoopse Plassen een vreemde vis in een fuik gevangen. Hij belde boswachter John Pietersen, die er een zeeprik in herkende. ..


Lees verder 16 juli 2009   14 jaar oud
vos, wikipedia, public domain

Op Vlieland is een vos waargenomen. Wat afgelopen dagen nog een vermoeden was, is nu bevestigd: de vos is gefilmd. Staatsbosbeheer acht het niet aannemelijk dat de vos op eigen gelegenheid naar het eiland is gekomen. Hoe wel, is..


Lees verder 16 juli 2009   14 jaar oud
zandhagedis

Op het ecoduct Leusderheide zijn dit jaar, vier jaar na de realisatie, acht zandhagedissen aangetroffen. Ze werden gezien op het hele ecoduct, op of rond de boomstobben op het ecoduct. Het betrof vooral halfwas dieren. De..


Lees verder 16 juli 2009   14 jaar oud
Kokmeeuw gadget, Creative Commons Naamsvermelding Gelijk delen 3.0 Unported

Warme, zwoele zomerdagen zorgen voor een boel spektakel in de lucht. Mieren vliegen in deze periode massaal uit en trekken veel vogels aan. Van huismus tot kleine mantelmeeuw storten ze zich op de kleine, maar kennelijk smakelijke..


Lees verder 16 juli 2009   14 jaar oud
weerschijnvleugel

De grote weerschijnvlinder is een zeldzame soort die voornamelijk in Noord-Brabant en Twente werd gezien. De afgelopen jaren kwamen er steeds meldingen uit Zuid Friesland, Noordwest Overijssel en de Noordoostpolder. Dit jaar..


Lees verder 15 juli 2009   14 jaar oud
Goudhaver gadget

De IJsselregio is rijk aan planten, maar zoals op veel plaatsen is het aantal zeldzame soorten de laatste decennia afgenomen. Enkele jaren geleden werden op de westelijke IJsseldijk tussen Deventer en Wapenveld 17 Rode..


Lees verder 15 juli 2009   14 jaar oud
Exobasidium vaccinii
Vossebesbladgast
M.W.Boomsluiter

Deze week, op het hoogtepunt van het bosbessenseizoen, overwinnen veel mensen hun angst om tekenbeten op te lopen en gaan bosbessen plukken. Ze lopen daarbij kans de paddestoel vossebesbladgast tegen te komen. ..


Lees verder 14 juli 2009   14 jaar oud
Cetti's zanger, wikipedia,  GNU Free Documentation License

De cetti’s zanger is een enigszins saai-ogende bruine rietvogel die zich zelden laat zien, maar zich kenbaar maakt door zijn harde, explosieve zang. Het is een heel zeldzame soort die de afgelopen decennia in sommige jaren met..


Lees verder 14 juli 2009   14 jaar oud
Phymatocera aterrima
Foto (C): H.J. Blackstein

Gewone salomonszegel komt in grote delen van het land, met name op de pleistocene gronden, algemeen voor in bossen en struwelen. De hoofdbloei valt in mei en over enige tijd zijn de bessen rijp en zwartblauw. De plant is..


Lees verder 13 juli 2009   14 jaar oud
vuurlibel klein

De vuurlibel staat in de libellenatlas nog te boek als zeer zeldzaam, maar inmiddels is hij algemeen te noemen. Ook in 2009 is deze schitterend rode libel op veel nieuwe plekken aangetroffen. ..


Lees verder 13 juli 2009   14 jaar oud

Archief