Natuurberichten

Pagina 1458 van 1551 - 15503 Resultaten

visdief

Het gros van de visdieven is allang weer teruggekeerd naar de Nederlandse broedkolonies. Toch komen er bij SOVON nog steeds meldingen van nieuw aangekomen broedvogels binnen. Dit is opvallend laat en je kunt je afvragen of daar..


Lees verder 30 juni 2009   14 jaar oud
spiegeldikkopje klein

Afgelopen weekend is het eerste spiegeldikkopje van 2009 gemeld in de Mariapeel. Het spiegeldikkopje komt alleen nog maar voor in de Peelregio, op de grens van Noord-Brabant en Limburg. De komende weken zijn ze daar goed te..


Lees verder 30 juni 2009   14 jaar oud
Syberische grondeekhoorn. Cameraval Zoogdiervereniging

Ten zuidoosten van Weert kwam enkele jaren de Siberische grondeekhoorn voor. Buurtbewoners hadden het beestje in 2007 en 2008 echter alleen als verkeersslachtoffer gezien. Het leek erop dat de soort niet meer voorkwam. Tot de..


Lees verder 29 juni 2009   14 jaar oud
Teunisbloem
Foto: Wout van der Slikke

Om dieren te spotten moet je soms vroeg uit de veren. Of juist in de avondschemer op stap. Planten zijn wat dat betreft minder veeleisend en laten zich in het volle daglicht uitstekend bewonderen. Maar er zijn uitzonderingen. Wie..


Lees verder 29 juni 2009   14 jaar oud
Zeepkruid. Fotograaf Teun Spaans, via Wikipedia vrij gebruik onder GFD-licentie

Volgens de voorspelmodule van De Natuurkalender komt het zeepkruid komende week massaal in bloei. De eerste waarnemingen zijn nu al binnen. Zeepkruid is een echte zomerbloeier; normaalgesproken bloeit hij van juli tot september. ..


Lees verder 28 juni 2009   14 jaar oud

Uit het hele land kwamen de afgelopen weken weer waarnemingen binnen van een bijzonder natuurfenomeen: de paddenregen. Met honderden, soms zelfs duizenden, tegelijk komen kleine net gemetamorfoseerde kikkertjes en padjes het land..


Lees verder 28 juni 2009   14 jaar oud
witgatje, www.ivnvechtplassen.org

Het is een komen en gaan van vogels. De laatste voorjaars- en zomergasten zijn nog niet gearriveerd, of het najaar lijkt alweer begonnen. Momenteel neemt het aantal meldingen van doortrekkende steltlopers toe, met name die van..


Lees verder 27 juni 2009   14 jaar oud
Wrattige mosdierslak

In de zomer en het najaar verschijnen de mosdiertjes aan de Nederlandse kust, en met hen hun consumenten. De afgelopen weken mochten we in de Oosterschelde alweer voor het elfde opeenvolgende jaar het voor onze kust schaarse..


Lees verder 27 juni 2009   14 jaar oud
Juveniele zeearend. Foto: Vincent Wigbels, Staatsbosbeheer. GNU-licentie

Het zeearendjong uit de Oostvaardersplassen (Flevoland) is op 19 juni uitgevlogen. Deze vogel is het vijfde jong dat met succes in het natuurgebied is groot gebracht. Het jonge mannetje is eerder uitgevlogen dan gedacht; de..


Lees verder 26 juni 2009   14 jaar oud
Egelbaby

De eerste egelbaby’s van het jaar zijn geboren. Dat heeft de Stichting Vogelklas Karel Schot gemeld bij de Zoogdierverening. Nog pas enkele dagen geleden konden we melden dat de paringsperiode in volle gang is, en nu dus al de..


Lees verder 26 juni 2009   14 jaar oud

Archief