Natuurberichten

Pagina 1470 van 1545 - 15446 Resultaten

Kleine Karekiet (foto: Piet Munsterman, Saxifraga)

Zo rond half april begint de voorjaarstrek voor de rietvogels pas echt goed op gang te komen. Een groot aantal rietzangers is terug, maar inmiddels zijn ook de eerste kleine karekieten al weer gemeld. ..


Lees verder 18 april 2009   15 jaar oud
Appelbloesem. Foto: Wouter Hagens, GNU-licentie

De Betuwe staat volop in bloei! Kers en peer bloeien volop en ook de appelbomen staan op het punt te gaan bloeien. Frans van Brandenburg, Vakgroepvoorzitter Fruitteelt van de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) vertelt erg..


Lees verder 18 april 2009   15 jaar oud
Oog van jong haasje

De Zoogdiervereniging riep vorige week mensen op om naar hazen met Pasen (paashazen dus) te speuren en deze door te geven via Zoogdieratlas.nl. Wat leverde de oproep op?..


Lees verder 17 april 2009   15 jaar oud
Ooievaar in vlucht

Het gaat goed met de ooievaar in Nederland. Tegenwoordig broeden er weer zo’n 700 paar in ons land. Dat is wel anders geweest. In de jaren zestig was de soort bij ons bijna uitgestorven. Vogelbescherming Nederland startte een..


Lees verder 17 april 2009   15 jaar oud
vuurjuffer klein

De eerste vuurjuffers zijn uitgeslopen. Dit is altijd een van de eerste libellen die in het voorjaar tevoorschijn komt. Dit kleine rode juffertje heeft zich sterk uitgebreid in Nederland dankzij de vijvers die steeds meer mensen..


Lees verder 16 april 2009   15 jaar oud
Afrikaanse brulkikker

Slechts weinig mensen weten dat het aantal kikkers over de hele wereld in snel tempo achteruitgaat. Bijna een derde van de 6.418 amfibiesoorten in de wereld wordt met uitsterven bedreigd! Minstens 100 soorten zijn sinds 1980..


Lees verder 16 april 2009   15 jaar oud
Spaanse mus. Foto: Tim Herfurth, GNU-licentie

De mussen lijken de weg kwijt en dan bedoel ik niet onze huismus of zo u wilt de ringmus, maar de spaanse mus. In het noorden van het land zit sinds een paar dagen een groep van zo'n acht spaanse mussen. Heel bijzonder!..


Lees verder 15 april 2009   15 jaar oud
Muskuskruid
Foto Wout van der Slikke

Wie van de voorjaarsflora wil genieten kan in Zuid-Limburg goed terecht. De hellingbossen in het heuvelland zijn in deze tijd van het jaar misschien wel op zijn mooist. ..


Lees verder 15 april 2009   15 jaar oud
bruinvis op snijtafel RICHARD WITTE

Met man en macht wordt gezocht naar de oorzaken van het hoge aantal bruinvissen dat afgelopen winter aanspoelde aan de Nederlandse kust. Ook Europa biedt steun aan. ..


Lees verder 14 april 2009   15 jaar oud
Grasmus

Op de fenologiekalender van vogels is het momenteel een drukte van belang. De ene na de andere Afrikaganger komt terug vol adrenaline om weer een nieuw broedseizoen in de Lage Landen te beginnen. De volgende in de rij is de..


Lees verder 14 april 2009   15 jaar oud

Archief