Natuurberichten

Pagina 1475 van 1507 - 15065 Resultaten

zwarte ooievaar

De ooievaar kennen we allemaal wel. Wit, met zware vleugels en een oranje snavel. Bij het grote publiek is minder bekend dat deze witte ooievaar een zwart broertje heeft. En laat die nou ook in ons land te bewonderen zijn. ..


Lees verder 24 augustus 2008   15 jaar oud
Meidoorn vruchtenrijping

Op veel plaatsen in Nederland beginnen de vruchten van de meidoorn te kleuren. Een teken dat het einde van de zomer nadert. Het tijdstip van de kleuring van de vruchten loopt een paar weken achter op het schema van vorig jaar maar..


Lees verder 24 augustus 2008   15 jaar oud
smient, Gerard Müskens, Alterra, Wageningen UR

Wie goed oplet, kan in augustus de eerste smienten waarnemen. Langs de kusten van Friesland, Holland en Zeeland en landinwaarts in de meren strijken tientallen tot tienduizenden smienten uit Scandinavië en Rusland neer...


Lees verder 23 augustus 2008   15 jaar oud
Lepelaars, wikipedia, I, the copyright holder of this work, hereby release it into the public domain. This applies worldwide.

Beschermen werkt, zo blijkt uit de Vogelbalans 2008. Bijzondere broedvogels als de lepelaar profiteren van de speciale beschermingsstatus van de Europese Vogelrichtlijn en het netwerk van Natura 2000-gebieden. Met hen gaat het..


Lees verder 22 augustus 2008   15 jaar oud
blauwe glazenmaker klein

Veel mensen hebben tegenwoordig een vijver in de tuin. In het voorjaar is dat een paradijs voor kikkers en padden, nu sluipen er de blauwe glazenmakers uit...


Lees verder 22 augustus 2008   15 jaar oud
herfstblad

Met de fikse regenbuien en de harde wind van de afgelopen dagen lijkt het wel bijna herfst in Nederland. Veel mensen denken hier waarschijnlijk liever nog niet aan en hopen op een mooie en warme nazomer. Maar de natuur maakt zich..


Lees verder 21 augustus 2008   15 jaar oud
Jonge zandhagedis

De periode na de zomerzonnewende is de geboortetijd van zandhagedissen. De piek ligt in de tweede helft van augustus. Een prima tijd dus om uit te kijken naar jonge zandhagedissen. Kort na de winterslaap hebben hun ouders gepaard..


Lees verder 21 augustus 2008   15 jaar oud
heivlinderhei

Een fraaie wandeling over de bloeiende heide. Blauwe lucht met stapelwolken en een lekkere temperatuur van 22 graden. Bij een pol struikheide gekomen lijkt deze te ontploffen van de vlinders. Herstellen de heidevlinders zich?..


Lees verder 20 augustus 2008   15 jaar oud
Brak grasland Yersekemoer De Waal

Welk grondwaterregime is gewenst voor een optimaal beheer van de verschillende typen voedselarme venen in ons land? Welke ambities zijn, gegeven het aanwezige substraat, realistisch bij omvorming van productiebos naar natuurbos?..


Lees verder 20 augustus 2008   15 jaar oud
boommarter over brug

Een bijzondere waarneming in Overijssel: een boommarter die de brug pakt en zich zo een nat pak bespaart...


Lees verder 19 augustus 2008   15 jaar oud

Archief