Natuurberichten
Pagina 1522 van 1702 - 17012 Resultaten

De afgelopen dagen zijn op verschillende plekken in ons land de eerste juveniele bruine kikkertjes weer gezien! Met honderden tegelijk verlaten de kleine net gemetamorfoseerde kikkers het water, waarin ze tot dat moment geleefd..

Heeft u dat ook wel eens? U hoort een rare hoge piep in deze tijd van het jaar en heeft geen idee wat het is. Hieronder volgt het (waarschijnlijke) antwoord…..

In het heidegebied van het Bergherbos helpen schapen de leefomstandigheden van reptielen te verbeteren. De dieren grazen jonge bomen en struiken kort zodat het gebied open blijft...

Het is een bijzondere tijd voor jonge mollen. Ze moeten op eigen benen, of eigenlijk op eigen poten, gaan staan en dat levert grote gevaren op...

Als het aan het Rijk ligt verschijnen er op elf plekken in ons land grote windmolenparken. Al die honderden windmolens bij elkaar zorgen er voor dat Nederland meer schone energie gaat leveren. Een mooi streven, maar waarom moet..

Tegen de trend in nemen de aantallen van het veenhooibeestje in het Fochteloërveen toe. Dat is te danken aan de speciale maatregelen die Natuurmonumenten de afgelopen jaren heeft genomen. Het veenhooibeestje is een zeldzame..

De eerste Hollandse kersen worden geplukt. De kersen zijn dit jaar zo’n twee weken later dan de afgelopen, vroege, jaren. Daarmee is 2010 een normaal kersenjaar. Dat zegt Frans van Brandenburg, Vakgroepvoorzitter Fruitteelt van de..

Elk jaar leidt het weer tot veel verontrusting en verbazing: de grijze spinseldekens van Stippelmotten. Ook in 2010 was het massaal raak, maar vanaf vandaag moet het weer goed komen: Sint-Jan brengt fris groen aan de kaalgevreten..

Eind vorige week hebben onderzoekers van Rijkswaterstaat, Imares en het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) duizenden dode en stervende kokkels gevonden in de Oosterschelde. De oorzaak is nog niet bekend. Kokkels zijn..

Meestal worden in de eerste helft van mei de eerste volwassen gladde slangen in de zomerverblijven gezien. Dit jaar werden de eerste volwassen exemplaren echter pas eind mei waargenomen...