Natuurberichten
Pagina 1549 van 1672 - 16720 Resultaten

vIn de Oostvaardersplassen (FL) leven nog minstens twee hindes, vrouwelijke edelherten, van de groep die hier in 1992 zijn vrijgelaten. Ze waren toen ongeveer 1,5 jaar oud, en afkomstig uit Schotland. Boswachter Jan Griekspoor:..
Veel zeldzame plantensoorten gaan in aantal achteruit, maar een enkeling is bezig met een opmars. Zo krijgt Zeevenkel, een fraaie schembloem uit de kuststreek, juist op steeds meer plaatsen vaste voet aan wal. Het warmer wordende..

De bladverkleuring vindt dit jaar vroeger plaats dan de voorgaande jaren maar het moment is vergelijkbaar met vroeger. Door de gunstige weersomstandigheden zijn de herfstkleuren intens. Met de aankomende onstuimige periode zal er..

Hoewel veel dieren het zo langzamerhand wat rustiger aan gaan doen en zich voorbereiden op een welverdiende winterrust, leveren de driedoornige stekelbaarzen nu juist een grote inspanning. In het najaar trekken zij namelijk naar..

De laatste tijd worden met ‘cameravallen’ steeds vaker boommarters ontdekt op plaatsen waarvan gedacht werd dat ze er niet meer voorkwamen. Bijzonder is bijvoorbeeld dat er nog of weer boommarters in Noord-Brabant en de Achterhoek..

Voor wie regelmatig buiten komt zal het opgevallen zijn, er zijn weer veel buizerds te zien; de winterbuizerds zijn terug. ..

Afgelopen woensdag 28 oktober 2009 hield Natuurmonumenten een persconferentie in het Waterloopbos (Flevoland) een persconferentie over feiten en fabels over paddenstoelen. Piet Bremer lid van de Werkgroep Mycologisch Onderzoek..

Het is volop herfst, mensen trekken massaal de bossen in om te genieten van de mooie kleuren en om door de gevallen bladeren te struinen. Het is echter ook in deze herfstmaanden belangrijk om jezelf na een bezoek aan de bossen te..
De ondergroei van onze bossen op voedselrijke bodem bestaat vooral uit brandnetel. Hierdoor lijkt de vestiging van jonge bomen en van minder snel groeiende bosplanten vrijwel onmogelijk. Is dit een uitzichtloze situatie? Onderzoek..

Op zonnige dagen is bloeiende klimop nog een echte vlindertrekker. Ook in de nacht blijken de bloemen vlinders aan te trekken. Als de temperatuur niet te laag is zijn bruine herfstuil en zwartvlekwinteruil er op te vinden...