Natuurberichten

Pagina 5 van 1176 - 11752 Resultaten

Oehoe op nestlocatie in Limburg

In 120 jaar tijd veranderde de samenstelling van vogels die regelmatig in Nederland broeden drastisch. Aansprekende soorten als de zeearend en oehoe vestigden zich met een verrassende snelheid. Tegelijk verdwenen er..


Lees verder 12 oktober 2021   1 week oud
Loofboom

Dit najaar starten de Bosgroepen samen met Hogeschool Van Hall-Larenstein een onderzoek naar de ecologische effecten, klimaatbestendigheid en financiële haalbaarheid van boomsgewijs uitkapbeheer in Nederland. Met de resultaten..


Lees verder 12 oktober 2021   1 week oud
Zomertortel

Zomertortel verlaat ons land en meriansborstel te vinden...


Lees verder 12 oktober 2021   1 week oud
dagpauwoog herfstaster - primair

De dagpauwoog overwintert als vlinder. Hij zoekt in september en oktober een donker en koel plekje om tot in februari rustig te zitten en zo de ongunstige winterperiode te overleven. Er zijn echter genoeg andere dieren die zo’n..


Lees verder 11 oktober 2021   1 week oud
leadfoto van moseiken campus Wageningen University

De herfstkleuren verschijnen nu geleidelijk in de natuur. Uit jarenlange timelapse video’s van de GrowApp blijkt dat de bladverkleuring relatief laat op gang komt dit jaar. Oorzaak: de warme september en het uitblijven van..


Lees verder 11 oktober 2021   1 week oud
Koperwiek Saxifraga

Koperwieken bereiken Nederland en elzenproppen aan de zwarte els...


Lees verder 11 oktober 2021   1 week oud
Feromoon aanbrengen hoog in de boom voor mate disruption experiment

Door tijdens de vliegperiode van eikenprocessievlinders sexlokstoffen, feromonen, in eikenbomen aan te brengen, wordt de paring verstoord. Uit een eerste veldproef met speciale toestemming bleek dat op plaatsen met verstoring het..


Lees verder 10 oktober 2021   1 week oud

Paardenmosselen, haaieneieren, kreeften, krabben en koralen zagen zeebiologen afgelopen september tijdens een duikexpeditie op de Doggersbank. Zelfs een octopus liet zich filmen. Het grootste deel van de Doggersbank is door..


Lees verder 10 oktober 2021   1 week oud
Vliegenzwam Saxifraga

Op zoek naar de vliegenzwam en bot trekt naar zee...


Lees verder 10 oktober 2021   1 week oud
Gewoon biggenkruid

Al die vrolijke gele zonnetjes op de stoep, daar word je een beetje lui van. Paardenbloem, muursla, muizenoor, leeuwentand, streepzaad of biggenkruid - het zal vast één van die veel voorkomende samengesteldbloemigen zijn. Helaas,..


Lees verder 9 oktober 2021   1 week oud

Archief