Natuurberichten

Uitgever: FREE Nature

Pagina 12 van 13 - 130 Resultaten

Sociale groep konikpaarden

Waar het voorjaar synoniem staat voor nieuw leven, staan we in het najaar stil bij eindigheid en dood. Bladeren sterven af; gras kleurt van fris groen naar oud geel. Treurig? Nee, er is immers geen leven zonder dood. Dat geldt ook..


Lees verder 15 november 2012   10 jaar oud

In een natuurlijk ecosysteem zijn vele samenwerkingsverbanden te vinden. Allerlei planten en dieren hebben nut van elkaars manier van leven en helpen elkaar een handje. Dieren faciliteren elkaar op allerlei manieren. Met name in..


Lees verder 1 november 2012   10 jaar oud

Planten hebben de meest fantastische manieren om zichzelf te verspreiden. Via wind, water, of met behulp van dieren. De Grote klis is zo’n soort die dieren gebruikt om haar zaden te verspreiden. In natuurgebieden met grote grazers..


Lees verder 18 oktober 2012   10 jaar oud
Rode Geuzen bij Slot Loevesten

Runderen zijn erg sociale dieren, met een sterk kuddegevoel en onderlinge familie- en vriendschapsbanden. Bij FREE Nature leven runderen in sociale kuddes. In een sociale groep dieren worden elk jaar kalveren geboren. Dat betekent..


Lees verder 4 oktober 2012   10 jaar oud

Dinsdag 18 september vertrokken 38 koniks uit de Millingerwaard naar Letland. Hiermee wordt de bestaande kudde van 81 dieren bijna gehalveerd. Dit lijkt heel heftig, maar toch is het goed voor de ontwikkeling van het gebied...


Lees verder 28 september 2012   11 jaar oud
Wolf

Al jaren wordt er gesproken over de mogelijke terugkeer van de wolf naar Nederland. Maar heeft hij hier wel iets te zoeken? Onderzoek waarbij potentiële leefgebieden in Nederland zijn vergeleken met bekende leefgebieden in..


Lees verder 21 september 2012   11 jaar oud

Langzaam maar zeker verhuizen steeds meer vogels naar hun wintergebieden in Zuid Europa of Afrika. Velen passeren daarbij de Rotterdamse Delta, een gevaarlijke oversteek over open water. De Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de..


Lees verder 6 september 2012   11 jaar oud

Afgelopen weekend brak dan eindelijk de langverwachte zomer door. Massaal zochten we verkoeling aan het water. Maar hoe verging het de grote grazers in tal van natuurgebieden? Voor hen ligt de optimale temperatuur rond de 4 °C...


Lees verder 24 augustus 2012   11 jaar oud

Gele weidemieren hebben recent het natuurgebied de Staart bij Oud-Beijerland gekoloniseerd. Dit ontdekten medewerkers van FREE nature en het Hoekschewaards Landschap recentelijk tijdens rasteronderhoud waarbij ze vijf nesthopen..


Lees verder 9 augustus 2012   11 jaar oud

Op 25 juli is de feestdag van Sint Jakobus, en toevallig of niet, juist nu staat het Jakobskruiskruid volop in bloei. Het Jakobskruiskruid staat bekend om zijn gifstoffen (alkaloïden) die met name de lever aan tasten, en juist aan..


Lees verder 26 juli 2012   11 jaar oud

Archief