Natuurberichten

Uitgever: FREE Nature

Pagina 3 van 13 - 130 Resultaten

De natuurlijke begrazing in de duinen van Nationaal Park Schiermonnikoog begint zijn eerste vruchten af te werpen. Onderzoek van student Gijs Bouwmeester van Van Hall Larenstein toont aan dat de dieren ook ’s zomers volop van..


Lees verder 15 augustus 2016   6 jaar oud

Veel planten in de gebieden waar dieren van FREE Nature grazen staan deze weken massaal in bloei. Dat levert prachtige beelden op. Juist nu is het effect van de natuurlijke begrazing goed te zien. Als gevolg van het grazen van..


Lees verder 1 augustus 2016   6 jaar oud

Donderdagochtend is de kudde waterbuffels in de Noordwaard uitgebreid met een prachtig kalfje. De geboorte is voorspoedig verlopen en het kleintje dartelt al vrolijk rond. Ook de moeder maakt het goed, maar is waakzaam...


Lees verder 22 juli 2016   6 jaar oud

Met enige regelmaat ontdekken beheerders van FREE Nature bijzondere waarnemingen bij hun kuddes konikpaarden. De paarden grazen niet alleen vers, jong gras, maar browsen er ook flink op los. Distelknoppen, rozenbottels, besjes of..


Lees verder 4 juli 2016   6 jaar oud

De zomer breekt aan, tijd voor de stierenbronst. Stieren van wild levende runderen als Schotse Hooglander, Galloway of Rode Geus maken zich op dit moment erg druk. Eén voor één proberen ze de tochtige koeien af te schermen van..


Lees verder 20 juni 2016   6 jaar oud
Hoog water rivieren, dieren zoeken hogere delen op

Na de grote hoeveelheden regen van de afgelopen week in Zuid-Duitsland steeg de Rijn te Lobith afgelopen weekend tot 13 meter boven NAP. Bij dergelijke waterstanden wordt er gesproken van een zomerhoogwater en lopen de lage delen..


Lees verder 6 juni 2016   6 jaar oud

Eind oktober 2015 is een kleine groep Sayaguesa runderen geïntroduceerd op Schiermonnikoog. Uiteindelijk heeft het bijna 7 maanden geduurd voordat ze hun gehele begrazingsgebied hadden verkend. Medio januari is één van de dieren..


Lees verder 23 mei 2016   6 jaar oud
Gelderse Poort

De komende jaren brengt FREE Nature in opdracht van Staatsbosbeheer de ontwikkeling van de vegetatiestructuur in beeld middels een fotomast. Jaarlijks worden op verschillende oeverwallen panoramafoto’s gemaakt. Groot voordeel van..


Lees verder 9 mei 2016   6 jaar oud
Waterbuffels in de Noordwaard bij Werkendam

Op woensdag 6 april is een eerste groep waterbuffels losgelaten in de Noordwaard bij Werkendam. Natuurlijke begrazing met waterbuffels is nieuw in Nederland. De komende dagen arriveren nog eens 9 waterbuffels. Samen met een kudde..


Lees verder 6 april 2016   6 jaar oud
Schotse Hooglanders in natuurgebied Kuipersveer

Kuipersveer is als natuurgebied onderdeel van de noordrand van de Hoeksche Waard. Hier langs de zoetwatergetijderivier de Oude Maas is bijzondere natuur te vinden. Met een historie vervlochten met de suikerfabriek van Puttershoek,..


Lees verder 28 maart 2016   6 jaar oud

Archief