Natuurberichten

Uitgever: Wageningen University

Pagina 40 van 45 - 445 Resultaten

Bos

In de afgelopen 20-30 jaar is de luchtverontreiniging in Europa sterk afgenomen, mede dankzij internationale overeenkomsten. Toch blijven er gebieden in Europa waar de huidige depositie van stikstof zo hoog is dat er negatieve..


Lees verder 18 juli 2009   14 jaar oud
De wieden

In veel beken en meren worden maatregelen getroffen om de waterkwaliteit te verbeteren en voor goede leefgebieden te zorgen. Toch blijft het ecologisch herstel vaak uit. De waterdieren die er thuis horen komen niet terug. Welke..


Lees verder 10 juli 2009   14 jaar oud
larve aziatisch lieveheerbeestje bijgesneden

Tijdens deze mooie zomerdagen zijn bladeren van veel bomen en struiken bedekt met een glimmend en plakkerig laagje. Het gaat om het afscheidingsproduct van bladluizen. Bladluizen leven van het sap dat ze met hun zuigsnuit uit..


Lees verder 3 juli 2009   14 jaar oud
Vissende Kinderen Ottburg

Zoveel mogelijk kinderen en jongeren (weer) in contact brengen met de natuur. Dat is een van de doelen die het ministerie van LNV zich heeft gesteld. Maar hoe pak je dat aan? En wanneer heeft het effect? Alterra deed hiernaar..


Lees verder 24 juni 2009   14 jaar oud
Edelhert_Groot_Bruinderink

Nationaal Park De Hoge Veluwe en de Vereniging Natuurmonumenten willen een passage voor wilde dieren (o.a. edelherten) realiseren tussen het Deelerwoud en De Hoge Veluwe. Hiermee wordt een gebied dat ruim 50 jaar in het raster..


Lees verder 5 juni 2009   14 jaar oud
Wilgenschuimcicade_schuim_moraal

In een park of plantsoen met hoge wilgen is op dit moment de kans groot dat er een klodder in je nek valt. Je denkt eerst aan een vies vogelpoepje maar het valt mee: de substantie is nogal waterig en ziet eruit als een klodder..


Lees verder 29 mei 2009   14 jaar oud
Purperorchis Kemmers

Wie geluk heeft komt in Zuid Limburgse bossen nu een van de meest bijzondere orchideeën in Nederland tegen: de Purperorchis, alleen al door zijn formaat (tot 75 cm hoog!) een opvallende verschijning. Het is een van de bedreigde..


Lees verder 22 mei 2009   14 jaar oud
Spinselmot

Op dit moment worden in duinen, tuinen, plantsoenen en bosranden verschillende soorten struiken en bomen ingepakt met witte spinsels. Het lijkt op een soort spinrag. De draden zijn niet plakkerig maar zijn wel behoorlijk sterk en..


Lees verder 15 mei 2009   14 jaar oud
Strand

Het gaat niet goed met de broedvogels aan de Nederlandse kust. Vooral nu, tijdens het broedseizoen, is het belangrijk om deze strandbroeders te beschermen. Dit conflicteert met het toenemend aantal recreanten op het strand als..


Lees verder 9 mei 2009   14 jaar oud
Wilgenbastgalmug

Tijdens het knotten van wilgen werden onlangs op verschillende locaties in Nederland merkwaardige afwijkingen bij takken gezien die men niet thuis kon brengen. De afwijkingen blijken te worden veroorzaakt door de wilgenbastgalmug...


Lees verder 2 mei 2009   14 jaar oud

Archief