Natuurberichten

Uitgever: Provincie Noord-Brabant

Gezonde natuur zorgt voor een rijk Brabants landschap om in te wonen, werken en recreëren. De provincie verbindt daarom natuurgebieden met elkaar, herstelt oude landschappen en legt nieuwe natuur aan. Ook stimuleert ze duurzaam gebruik van de leefomgeving en stelt regels op. Dit om het Brabantse milieu schoon en gezond te houden en voor een duurzame waterhuishouding; zo kunnen verdroging en wateroverlast opgevangen worden.

Pagina 4 van 17 - 167 Resultaten

IVN Slootjesdag eenmalig gebruik

IVN is er beretrots op: ze krijgen dit jaar de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs. Ook in Brabant zijn de 33 afdelingen heel blij met de toekenning van de prijs. “Eigenlijk vinden wij dat de duizenden vrijwilligers de prijs..


Lees verder 6 juli 2021   2 jaar oud
groene held Ton Hannink - eenmalig gebruik

Het aantal weidevogels gaat ontzettend hard achteruit, constateert Ton Hannink tot zijn spijt. Gelukkig wordt er sinds enkele jaren letterlijk hulp ingevlogen: een drone vergemakkelijkt het zoeken naar nesten op het boerenland. De..


Lees verder 19 april 2021   2 jaar oud
Drooggevallen Keijenhurkven

De Werkgroep Natuur en Landschap Oost-, West- en Middelbeers stuurde eind vorig jaar een brandbrief met een noodkreet over de verdroging van de Landschotse Heide naar een aantal betrokken instanties. Onlangs ontvingen ze antwoord...


Lees verder 12 april 2021   2 jaar oud
In het gebied werden kamers gemaakt voor de verschillende weiden. Als afscheiding staan er elzensingels en struweelhagen. De weides zijn ingezaaid met een kruidenrijk grasmengsel. (eenmalig gebruik)

De subsidieregeling ‘Stimuleringsregeling Landschap Noord-Brabant’ stelt bijdragen beschikbaar aan particuliere grondeigenaren voor aanleg en beheer van landschapselementen, bloemrijke randen en wandelpaden in Brabant...


Lees verder 5 april 2021   2 jaar oud
groene held Jos Marcelissen - eenmalig gebruik

Een ontelbaar aantal excursies en lezingen over vleermuizen verzorgde Jos Marcelissen de voorbije dertig jaar. Volgens de 65-jarige nieuwbakken inwoner van Dorst (bij Breda) is die duiding zowel leuk om te doen als broodnodig...


Lees verder 29 maart 2021   2 jaar oud
sprookjesbos eekhoorn - lead

Het was zomaar een idee, maar sinds deze week gebeurt het werkelijk in het Leenderbos: medewerkers van de Efteling helpen boswachters met het beheer van de Brabantse natuur. “Zorg voor een natuurlijke omgeving zit bij de Efteling..


Lees verder 22 maart 2021   2 jaar oud
Groene Helden Soetens en Vervoort - eenmalig gebruik

Tien jaar nadat-ie bijna uit Brabant was verdwenen, is de boomkikker weer bezig aan een opmars. Dat is mede de verdienste van Jeanne Soetens en Bert Vervoort. Als vrijwilligers helpen zij mee met het tellen en lokaliseren van de..


Lees verder 15 maart 2021   2 jaar oud
BMF_Plan Boom, jonge boompjes

In de provincie Noord-Brabant begint de lente dit jaar met 40.000 bomen extra. Als onderdeel van de campagne Plan Boom hebben vrijwilligers namens IVN-Brabant, Brabants Landschap en de Brabantse Milieufederatie de afgelopen weken..


Lees verder 8 maart 2021   2 jaar oud
Bever

Nog even en ook in Eindhoven regelen de bevers het waterpeil in de rivieren de Dommel en de Tongelreep. Bevers bouwen dammen die werken als stuwen waarmee ze de hoogte van de waterstand regelen. Midden in de stad zijn de dieren..


Lees verder 1 maart 2021   3 jaar oud
Chillen in de Duinen - eenmalig gebruik

Door de coronamaatregelen bezoeken ook jongeren vaker een natuurgebied. Dat blijkt uit onderzoek van studenten van Breda University of Applied Sciences in opdracht van Van Gogh Nationaal Park. Ruim 46 procent van jongeren tussen..


Lees verder 22 februari 2021   3 jaar oud

Archief