Natuurberichten

Uitgever: Provincie Noord-Brabant

Gezonde natuur zorgt voor een rijk Brabants landschap om in te wonen, werken en recreëren. De provincie verbindt daarom natuurgebieden met elkaar, herstelt oude landschappen en legt nieuwe natuur aan. Ook stimuleert ze duurzaam gebruik van de leefomgeving en stelt regels op. Dit om het Brabantse milieu schoon en gezond te houden en voor een duurzame waterhuishouding; zo kunnen verdroging en wateroverlast opgevangen worden.

Pagina 4 van 16 - 156 Resultaten

Groene Held Ruud van Cuijk - eenmalig gebruik

Geef Ruud van Cuijk een hint en hij praat honderduit over wat hij meemaakt tijdens zijn bijna dagelijkse tochten langs bos en veld. Maar de lijst met werkzaamheden voor met name de natuurvereniging in zijn woonplaats Reusel is dan..


Lees verder 15 februari 2021   1 jaar oud
De Hilver watergreppel zomer - eenmalig gebruik

Het water in de grote rivieren is afgelopen dagen flink gestegen door regen en smeltwater, en op veel plekken zijn de uiterwaarden ondergelopen. Dit is het goede moment voor natuurorganisaties om water in hun gebieden vast te gaan..


Lees verder 8 februari 2021   1 jaar oud
gele hommelroofvlieg kijkt uit over insectentuin - eenmalig gebruik

“Zie je een ooievaar langs de snelweg, dan weet je dat het nabijgelegen gebied duurzaam wordt onderhouden. Een ooievaar landt waar kikkers zijn. En die zijn er alleen als er eten is, zoals muggen, vliegjes, motjes, libellen. De..


Lees verder 1 februari 2021   2 jaar oud
Hans Volmer brug - eenmalig gebruik

Hans Volmer is een laatbloeier. Tenminste, als het gaat om zijn inzet als natuurvrijwilliger. Maar in de tien jaar die de 71-jarige Boxtelaar nu actief is voor de plaatselijke natuurwerkgroep, heeft hij zijn sporen ruim verdiend...


Lees verder 25 januari 2021   2 jaar oud
ulvenhoutse bos st annabos Stuw- eenmalig gebruik

“We hebben de afgelopen jaren zestien stuwen gebouwd in het relatief kleine Ulvenhoutse Bos,” vertelt ecoloog Ed Michels niet zonder trots. Het is een van de maatregelen om van het bijzondere bos aan de oostkant van het brede Dal..


Lees verder 18 januari 2021   2 jaar oud
Beekdal Oude Strijper Aa

In Brabant, ten oosten van het Leenderbos, tussen de Riesten en de Gastelsche Heide, ligt het beekdal van de Oude Strijper Aa. Het is niet zomaar een beekdal. De vennen van het gebied zijn tevens het brongebied van deze beek. Het..


Lees verder 4 januari 2021   2 jaar oud
beekdalbrug visualisatie - eenmalig gebruik

Om dorpen te ontlasten en doorstroming te verbeteren, was er dringend een nieuwe weg nodig tussen de A67 en de Luikerweg ten zuiden van Valkenswaard. Maar hoe leg je een weg aan door kwetsbare natuur en intensief bewoond gebied,..


Lees verder 28 december 2020   2 jaar oud
Maretak, vogellijm, mistletoe, heksenbezem in linde bij provinciehuis Brabant

Ze houden van kalk. Met hun dunne worteltjes boren ze zich in een boom, het liefst een populier. Bovendien worden hen magische krachten toegedicht. Maar het meest bekend zijn ze van de toestemming die ze geven om te kussen, als je..


Lees verder 21 december 2020   2 jaar oud
Henk van Diest - eenmalig gebruik

“Met dit werk kun je elke dag urenlang bezig zijn als je zou willen. Het geeft mij een enorme brok voldoening. Sommige mensen gaan graag naar het strand, maar ik loop de natuur in met mijn verrekijker. Meer ontspanning en plezier..


Lees verder 13 december 2020   2 jaar oud
Landweer  Snelleloop profiel onderzoek - eenmalig gebruik

“Landweren zijn cultuurhistorische monumenten. We zijn blij dat ze blijven als onderdeel van de Ecologische Verbindingszone tussen Grotelse Heide en Biezen”, zegt Jan Timmers van Heemkundekring Gemert. Leon van Hoften, Waterschap..


Lees verder 8 december 2020   2 jaar oud

Archief