Natuurberichten

Uitgever: Ecomare

Pagina 12 van 16 - 153 Resultaten

Voor eenmalig gebruik, De zwaardschede met parel

“Ik vond de schelp op 1 juni 2013 op het strand bij De Koog”, begint Ine Klomp uit Apeldoorn haar verhaal aan Ecomare. “Een beetje geopend en helemaal gaaf. Ik nam hem mee in een pakje zakdoeken. Daarna helemaal vergeten, tot ik..


Lees verder 30 januari 2014   10 jaar oud
De opgeviste schedel van een reuzenhaai
voor eenmalig gebruik

Vorige week was het volop in het nieuws; er was een levende reuzenhaai gespot voor de Zeeuwse kust. Toevallig werd daar vorige week ook al een schedel opgevist van een reuzenhaai. De bemanning van de OD3 vond een groot stuk..


Lees verder 23 januari 2014   10 jaar oud
De opgezette slechtvalk

Volgens de vogelgidsen is hij een centimeter te klein voor een jong mannetje slechtvalk. Zijn poten zijn blauwgrijs in plaats van geelachtig en hij heeft opvallend bruine veren. Deze slechtvalk werd vorige winter gevonden op..


Lees verder 16 januari 2014   10 jaar oud
Door jong en oud zijn meer dan 100 braakballen uitgeplozen

Gewapend met tandenborstels, satéstokjes en loepjes is er flink op los gepeuterd bij Ecomare op Texel. Tientallen kinderen hebben in de kerstvakantie samen met vaders, moeders, opa’s en oma’s meer dan honderd uilenbraakballen..


Lees verder 9 januari 2014   10 jaar oud
Voor eenmalig gebruik, Duinafslag bij strandpaal 8 op Texel

Wanneer je nu een wandeling maakt langs het strand kun je het zien; sommige duinen zien er behoorlijk anders uit. De Sinterklaasstorm was niet zo heftig als die van 28 oktober, maar er is toch wel wat duin in zee verdwenen. Dat..


Lees verder 24 december 2013   10 jaar oud
Grijze zeehondenpup

De Sinterklaasstorm heeft ook gevolgen gehad voor de zeehonden. De storm viel samen met de geboorteperiode van de grijze zeehonden. Doordat de wind het water richting de kust stuwde kwam het zo hoog dat de zandplaten waar deze..


Lees verder 10 december 2013   10 jaar oud
voor eenmalig gebruik, het dwergvinviskarkas op Sylt

Op 28 november spoelde op Sylt, het noordelijkste Duitse Waddeneiland, een karkas van een dwergvinvis aan. Het was een jong, onvolgroeid dier van vijf meter, en het was een ernstig geval van “niet vers”…. Kijk maar naar de foto’s!..


Lees verder 10 december 2013   10 jaar oud

Ze zijn er weer! Op de Wadden zijn de eerste grijze zeehondenpups van het seizoen gezien. Ze werden gespot op de Richel, een zandeilandje ten oosten van de noordelijke punt van Vlieland. De bemanning van het schip de Stormvogel..


Lees verder 26 november 2013   10 jaar oud
voor eenmalig gebruik, Natte weilanden op Texel

Texel doet zijn naam ‘vogeleiland’ op het moment extra eer aan. Niet alleen in de natuurgebieden, maar ook op het boerenland wemelt het van de wulpen, lijsters, goudplevieren en zelfs strandlopers en steenlopers. Groepen spreeuwen..


Lees verder 12 november 2013   10 jaar oud
voor eenmalig gebruik, kopergroene bekerzwam

De herfst is het seizoen van de paddenstoelen, ook op Texel. Dit jaar zijn er tijdens de paddenstoelenexcursies van Ecomare weer leuke en bijzondere vondsten gedaan. De meest bijzondere tot nu toe was de kopergroene bekerzwam. Hij..


Lees verder 29 oktober 2013   10 jaar oud

Archief