Natuurberichten

Uitgever: Ecomare

Pagina 3 van 16 - 153 Resultaten

Het is een zeldzame gebeurtenis: een levende Noorse kreeft op het Texelse strand. Het diertje werd door strandwandelaarster Rose Schutter gevonden tussen strandpaal 15 en 17. Hoewel ze in de Noordzee leven worden deze kreeften..


Lees verder 29 oktober 2015   8 jaar oud

Het was een bonte verzameling waar toeriste Annemarie Duijm vorige week mee naar Ecomare kwam. Een aantal van haar vondsten: een platte bruine steen met een typisch patroon; ronde stenen met kalkresten en stukjes bot. Annemarie..


Lees verder 22 oktober 2015   8 jaar oud
Zandputjes zijn dit jaar al veel gezien

Wanneer de herfst invalt, verschijnen de paddenstoelen. Prachtig om te zien en leuk om tijdens een herfstwandeling in het bos naar op zoek te gaan. Maar paddenstoelen zijn niet alleen in het bos te vinden, ook in de duinen, de..


Lees verder 15 oktober 2015   8 jaar oud

Afgelopen week zijn er minstens honderd gezien op Texel, in de duinen, in Oosterend, in Den Hoorn en Den Burg: bladkoninkjes! Deze kleine zangvogel wordt elk jaar wel gespot op Texel tijdens de najaarstrek, maar nog nooit zoveel..


Lees verder 8 oktober 2015   8 jaar oud

Hoe kun je beter kennismaken met de zee dan door mee te gaan varen op een onderzoeksschip. Als onderdeel van een cursus over mariene systemen voor studenten van de Universiteit Wageningen, wordt er gevaren en gevist op de..


Lees verder 1 oktober 2015   8 jaar oud

Een maand lang kregen aangespoelde kompaskwallen en zeepaddenstoelen gezelschap van een veel zeldzamer, ver familielid: lampenkapjes. Vanaf half augustus begonnen ze aan te spoelen en de weken erna lag het strand er soms vol mee...


Lees verder 24 september 2015   8 jaar oud

Een bijzondere vondst op het strand van De Cocksdorp op Texel. Er lag een gladde haai in het zand. Het vrouwtje was al een tijdje dood toen het aanspoelde. De ogen waren er uit en er zat een behoorlijk luchtje aan. Toch heeft..


Lees verder 22 september 2015   8 jaar oud

Ook vissen kunnen last hebben van luis. Op een diklipharder, die in mei werd gevangen in de fuik van het onderzoeksinstituut NIOZ, zat een grote visluis. De luis bevond zich bij de achterkant van de anaalvin, de vin aan de..


Lees verder 17 september 2015   8 jaar oud

Wanneer je langs de vloedlijn loopt, kom je van alles tegen. Soms is het iets dat je niet eerder hebt gevonden , dat maakt het voor jou bijzonder. Dat gebeurde wadgids Bert de Boer onlangs. Wat hij vond kon hij eerst niet thuis..


Lees verder 10 september 2015   8 jaar oud

Een heel klein doorzichtig krabbetje, zo groot als een erwt. Het is niet voor niets dat dit diertje erwtenkrab heet. De verrassing was groot toen dierverzorger Laurens samen met stagiaire Gijsje een mossel opensneed om de..


Lees verder 3 september 2015   8 jaar oud

Archief