Natuurberichten

Uitgever: Stichting IFAW

IFAW is een wereldwijde organisatie, actief in ruim veertig landen, die helpt om mensen en dieren in balans te laten leven. We redden dieren, rehabiliteren ze en laten ze weer vrij in de natuur. Ook beschermen we hun natuurlijke leefomgeving. Samen met gemeenschappen, NGO’s, overheden en bedrijven zoeken we innovatieve oplossingen zodat alle diersoorten kunnen floreren. Hoe we dat doen? Check ifaw.org.

Pagina 10 van 11 - 101 Resultaten

Een familie Aziatische olifanten in het Jiangcheng-gebied in Yunnan, China

De laatste tijd staat de tag #migratingelephants in de schijnwerpers op sociale media in en buiten China. Een kudde Aziatische olifanten trekt naar het noorden in de provincie Yunnan (in het zuidwesten van China). De kudde heeft..


Lees verder 19 juni 2021   1 jaar oud
Door IFAW gesponsorde dierenarts in het Bonorong Wildlife Hospital

Kim Meijer is 35 jaar en heeft als dierenarts op vele plekken ter wereld gewerkt. Maar er is niets dat zoveel indruk op haar heeft gemaakt als de unieke diersoorten van Australië. Lees hoe ze bij Bonorong Wildlife Hospital and..


Lees verder 11 juni 2021   1 jaar oud
Drie vrouwen zitten bij een waterpoel in Kenia

Klimaatverandering heeft invloed op alles: de menselijke gezondheid, bedreigde diersoorten en onze leefgebieden. Het terugdringen van de wereldwijde uitstoot van broeikassen is een hele uitdaging, maar als we onze krachten..


Lees verder 5 juni 2021   1 jaar oud
Nania met haar verzorger en haar schapenmaatje Whisty.

"De dag waar we zo lang naartoe hebben geleefd, is eindelijk aangebroken: de uitslag van olifant Nania's DNA-onderzoek is binnen. Leeft Nania's familie nog? Kunnen we haar herenigen met haar kudde, of liever gezegd haar moeder? Na..


Lees verder 30 mei 2021   2 jaar oud
Een bijzonder moment als Sizi voor het eerst kennis maakt met Amira.

Zes verweesde olifantenkalfjes werden deze week van Harare naar Victoria Falls in Zimbabwe verplaatst. Door deze verplaatsing van 900 kilometer is hun vrijheid weer een stapje dichterbij. Deze kalfjes zijn klaar voor de tweede..


Lees verder 22 mei 2021   2 jaar oud
Een olifant loopt langs een safaritour in Zuid-Afrika

Corona heeft ons harde lessen geleerd over onze relatie met de natuur. Aangezien in de komende weken verdere versoepelingen worden doorgevoerd, is dit het moment om eens bewust stil te staan en goed na te denken over onze eigen..


Lees verder 14 mei 2021   2 jaar oud

Uit het NINA-rapport 'Wolf attacks on humans: an update for 2002–2020' blijkt dat in Europa, ondanks de stijging van het aantal wolven, een aanval van een wolf op een mens nog steeds hoogst onwaarschijnlijk is. Lees hier de..


Lees verder 7 mei 2021   2 jaar oud
Eveles Magoli, ranger in het grensgebied van Malawi en Zambia

Het traditionele man-/vrouwbeeld is aan het veranderen: ook vrouwen doen levensgevaarlijk werk om wilde dieren te beschermen in Malawi en Zambia. Vrouwelijke rangers weten als geen ander wat het inhoudt om in de frontlinie te..


Lees verder 30 april 2021   2 jaar oud
Boomplantactie van IFAW en Bangalow Koalas in New South Wales.

Sommige bomen hebben beide wereldoorlogen, de gevolgen van klimaatverandering en het verlies, en nu ook de geleidelijke terugkeer, van belangrijke dieren zoals wolven overleefd. Voor vele mensen over de hele wereld hebben bos en..


Lees verder 21 april 2021   2 jaar oud
Een zadelrobjong in de Saint Lawrencebaai tijdens de openingsdagen van de Canadese commerciële zeehondenjacht in 2009. Dat jaar zijn 280.000 zadelrobben gestorven.

... ondanks de pandemie, publieke verontwaardiging en een sterke afname van de vraag. Daarbij zijn zeehonden nu in een groter gevaar dan ooit door klimaatverandering en verlies van leefgebied. Lees hier meer over de bedreigingen..


Lees verder 14 april 2021   2 jaar oud

Archief