Natuurberichten

Uitgever: Stichting IFAW

IFAW is een wereldwijde organisatie, actief in ruim veertig landen, die helpt om mensen en dieren in balans te laten leven. We redden dieren, rehabiliteren ze en laten ze weer vrij in de natuur. Ook beschermen we hun natuurlijke leefomgeving. Samen met gemeenschappen, NGO’s, overheden en bedrijven zoeken we innovatieve oplossingen zodat alle diersoorten kunnen floreren. Hoe we dat doen? Check ifaw.org.

Pagina 10 van 11 - 106 Resultaten

Saber, van Carolina Tiger Rescue. Saber lijdt aan scheelzien (onjuist uitgelijnde ogen). Scheelzien is niet het resultaat van inteelt, maar is een eigenschap die genetisch is gekoppeld aan het recessieve

Witte tijgers zijn schitterende dieren, maar achter hun prachtige uiterlijk schuilt een vreselijk verhaal van mishandeling, doorfokken en inteelt...


Lees verder 24 juli 2021   2 jaar oud
Ember, een geredde koala, op een boomtak in haar verblijf bij IFAW-partner Friends of the Koala

In de nasleep van de Black Summer-bosbranden heeft het International Fund for Animal Welfare in Oost-Australië een aantal belangrijke projecten opgestart. Deze richten zich op rehabilitatie van wilde dieren en herstel van hun..


Lees verder 18 juli 2021   2 jaar oud
Een giraf bij zonsopkomst in Amboseli National Park, Kenia.

Is de giraf een bedreigde diersoort? Dat is een ingewikkeld verhaal. Er leven nog ongeveer 68.000 giraffen in het wild. Het aantal giraffen is in de laatste dertig jaar dramatisch afgenomen – met maar liefst veertig procent. Dit..


Lees verder 10 juli 2021   2 jaar oud
Cupid

In het noorden van Nieuw-Zuid-Wales in Australië werd eind mei een koala gered, nadat ze gedesoriënteerd aan de kant van de weg was aangetroffen. Het bleek om een koalamoeder te gaan met een jong in haar buidel. De koala's werden..


Lees verder 3 juli 2021   2 jaar oud
Walvis scheidt zeer voedingsrijke ontlasting uit.

Iedereen poept: wormen, koeien, mensen... Poepen hoort bij het leven. Weet jij welke ontlasting belangrijker is dan andere? Van alle ontlasting die wordt geproduceerd op onze aardbol is walvispoep zonder meer het belangrijkst, en..


Lees verder 26 juni 2021   2 jaar oud
Een familie Aziatische olifanten in het Jiangcheng-gebied in Yunnan, China

De laatste tijd staat de tag #migratingelephants in de schijnwerpers op sociale media in en buiten China. Een kudde Aziatische olifanten trekt naar het noorden in de provincie Yunnan (in het zuidwesten van China). De kudde heeft..


Lees verder 19 juni 2021   2 jaar oud
Door IFAW gesponsorde dierenarts in het Bonorong Wildlife Hospital

Kim Meijer is 35 jaar en heeft als dierenarts op vele plekken ter wereld gewerkt. Maar er is niets dat zoveel indruk op haar heeft gemaakt als de unieke diersoorten van Australië. Lees hoe ze bij Bonorong Wildlife Hospital and..


Lees verder 11 juni 2021   2 jaar oud
Drie vrouwen zitten bij een waterpoel in Kenia

Klimaatverandering heeft invloed op alles: de menselijke gezondheid, bedreigde diersoorten en onze leefgebieden. Het terugdringen van de wereldwijde uitstoot van broeikassen is een hele uitdaging, maar als we onze krachten..


Lees verder 5 juni 2021   2 jaar oud
Nania met haar verzorger en haar schapenmaatje Whisty.

"De dag waar we zo lang naartoe hebben geleefd, is eindelijk aangebroken: de uitslag van olifant Nania's DNA-onderzoek is binnen. Leeft Nania's familie nog? Kunnen we haar herenigen met haar kudde, of liever gezegd haar moeder? Na..


Lees verder 30 mei 2021   2 jaar oud
Een bijzonder moment als Sizi voor het eerst kennis maakt met Amira.

Zes verweesde olifantenkalfjes werden deze week van Harare naar Victoria Falls in Zimbabwe verplaatst. Door deze verplaatsing van 900 kilometer is hun vrijheid weer een stapje dichterbij. Deze kalfjes zijn klaar voor de tweede..


Lees verder 22 mei 2021   2 jaar oud

Archief