Natuurberichten

Uitgever: Stichting IFAW

IFAW is een wereldwijde organisatie, actief in ruim veertig landen, die helpt om mensen en dieren in balans te laten leven. We redden dieren, rehabiliteren ze en laten ze weer vrij in de natuur. Ook beschermen we hun natuurlijke leefomgeving. Samen met gemeenschappen, NGO’s, overheden en bedrijven zoeken we innovatieve oplossingen zodat alle diersoorten kunnen floreren. Hoe we dat doen? Check ifaw.org.

Pagina 4 van 11 - 106 Resultaten

blauwe vinvis nabij een containerschip

Een kleine verlaging van de vaarsnelheid in de commerciële scheepsvaart in Europese wateren zorgt voor minder onderwaterlawaai, aanvaringen met walvissen en uitstoot van broeikasgassen. Dat is de conclusie van een onafhankelijke,..


Lees verder 29 oktober 2022   1 jaar oud
In augustus 2021 vernietigden bosbranden duizenden hectares bosgebied in Provence-Alpes-Côte d'Azur in Frankrijk.

Na elke ramp is er veel aandacht voor het redden en verzorgen van dieren. Maar die interesse is allang weer weg tegen de tijd dat de volgende ramp toeslaat. Stel dat we nadenken over het redden van dieren voordat ze worden..


Lees verder 22 oktober 2022   1 jaar oud
Een grazend nijlpaard bij de rivier de Shire, Liwonde National Park, Malawi.

De Chikolongo-gemeenschap bestaat uit dertien dorpen aan de westgrens van het Liwonde National Park in Malawi. Generaties lang haalden zij water uit de rivier de Shire. Met gevaar voor eigen leven, omdat ze door het park moesten..


Lees verder 8 oktober 2022   1 jaar oud
Grevy's zebra's tijdens record droogte in het noorden van Kenia in 2022.

Recorddroogte vormt een groot risico voor het voortbestaan van één van de meest bedreigde grote zoogdieren van Afrika: de Grévyzebra. Er zijn nog maar 3.000 Grévyzebra's, en ruim 90% procent van deze dieren leeft in de droge..


Lees verder 25 september 2022   1 jaar oud
Blauwe vinvis komt boven, van bovenaf gezien.

De wateren ten zuiden van Sri Lanka vormen een uitdaging voor schepen vanwege het grote risico op aanvaringen met blauwe vinvissen. Daarom verlegt de internationale containerrederij MSC nu haar vaarroutes in dit gebied. Met deze..


Lees verder 17 september 2022   1 jaar oud
Wolvenpup drinkt uit waterplas.

Waarom zouden we eigenlijk moeite doen om wolven in Nederland te beschermen? Wolven hebben een enorme toegevoegde waarde voor de natuur. We hebben roofdieren als de wolf nodig voor de balans in de natuur: voor gezonde ecosystemen..


Lees verder 10 september 2022   1 jaar oud
Baithong, een 12 jaar oude tijgerin, in het opvangcentrum van de Wildlife Friends Foundation Thailand.

Met financiële steun van IFAW zijn elf tijgers en twee beren gered uit Phuket Zoo in Thailand, dat door de impact van de COVID-19 pandemie moest sluiten. De dieren werden gehouden in kleine betonnen kooien en moesten urenlang met..


Lees verder 3 september 2022   1 jaar oud

In Gironde, in het zuidwesten van Frankrijk, woedden deze zomer grote bosbranden. De brandweer moest veelal onder extreem ongunstige weersomstandigheden werken en tienduizenden mensen moesten hun huizen verlaten. Maar ook wilde..


Lees verder 27 augustus 2022   1 jaar oud
Patricio

Om olifantenpopulaties weer op gezonde aantallen te krijgen in het grensgebied van Malawi en Zambia, is IFAW een ambitieus project gestart. In deze Q&A vertelt projectleider Patricio Ndadzela wat er allemaal is gebeurd en wat het..


Lees verder 20 augustus 2022   1 jaar oud

IFAW heeft het Center of Excellence geopend op Cape Cod, in Massachusetts in de VS. Met dit centrum kan het arbeidsveld van IFAW verbreed worden om zo de steeds groter wordende vraag naar hulp bij dieren in nood te kunnen..


Lees verder 13 augustus 2022   1 jaar oud

Archief