Natuurberichten

Uitgever: Stichting IFAW

IFAW is een wereldwijde organisatie, actief in ruim veertig landen, die helpt om mensen en dieren in balans te laten leven. We redden dieren, rehabiliteren ze en laten ze weer vrij in de natuur. Ook beschermen we hun natuurlijke leefomgeving. Samen met gemeenschappen, NGO’s, overheden en bedrijven zoeken we innovatieve oplossingen zodat alle diersoorten kunnen floreren. Hoe we dat doen? Check ifaw.org.

Pagina 6 van 11 - 101 Resultaten

gespiegelde foto voor lead.  een zadelrobpup op het ijs in de Saint Lawrencebaai, Canada, in 2008)

In Canada wordt er op kleine schaal nog steeds op zeehonden gejaagd, met steun en subsidies van de Canadese regering. Dit gebeurt ondanks de aanhoudende wereldwijde verontwaardiging over de wreedheid van deze jacht. Bovendien is..


Lees verder 9 april 2022   1 jaar oud
Koala's Shontana en Dobby

Meer dan tweehonderd koala’s zijn dit jaar tijdens het broedseizoen tussen juli en december - ook wel bekend als traumaseizoen - opgenomen in een van Australië's drukst bezochte koalaziekenhuizen. Chlamydia, aanrijdingen met..


Lees verder 2 april 2022   1 jaar oud
Het Javaans schubdier (ook wel Maleis schubdier genoemd) komt voor in Zuidoost-Azië.

Wat weet jij allemaal al over het schubdier, ofwel de pangolin? Test je kennis en zie welke van deze interessante schubdier-weetjes jij al kende, en welke nog niet!..


Lees verder 26 maart 2022   1 jaar oud
Wombat in overstroomd gebied in NSW tijdens de overstromingen van 2021.

Er wordt gevreesd voor de Australische wilde dieren nu catastrofale overstromingen dezelfde gebieden treffen die door de bosbranden van de Black Summer in 2019-2020 werden verwoest. IFAW heeft met spoed noodhulp verleend aan haar..


Lees verder 19 maart 2022   1 jaar oud
Medewerkers, stagiaires en vrijwilligers verzorgen drie gestrande gewone dolfijnen in Cape Cod, VS

Onlangs verraste de Nationale Postcode Loterij IFAW met een bijdrage van 1,5 miljoen euro. IFAW gebruikt deze bijdrage om de bescherming van walvissen, dolfijnen en bruinvissen verder op te schalen. De dieren worden namelijk..


Lees verder 12 maart 2022   1 jaar oud

Dierenhulporganisaties gaan samenwerken om in Nederland hulp te bieden aan dieren die slachtoffer zijn van de oorlog in Oekraïne...


Lees verder 5 maart 2022   1 jaar oud
Een boomklimmende leeuw op een boomtak in Queen Elizabeth National Park.

'De zon heeft de horizon nog niet bereikt en de savanne is gehuld in het donker en schaduwen. Ik kan mijn ongeduld niet meer bedwingen en start het terreinvoertuig. Met koplampen die het pad voor me nauwelijks verlichten, ga ik op..


Lees verder 19 februari 2022   1 jaar oud
Koala in rehabilitatie bij Friends of the Koala in East Lismore, Nieuw-Zuid-Wales

De koala krijgt vanaf heden de status Bedreigde diersoort. De Australische minister van Milieu heeft vrijdag 11 februari erkend dat koala’s met ernstige en onmiddellijke bedreigingen te maken hebben. Het besluit is genomen in..


Lees verder 12 februari 2022   1 jaar oud
Neushoorn Ganga en haar kalf Peter

Vijfentwintig jaar geleden was de Indische neushoorn in Manas Nationaal Park in India volledig uitgestorven. Nu leven er 54 neushoorns in het park en zijn er in het wild al de eerste kalfjes geboren. ..


Lees verder 5 februari 2022   1 jaar oud
Gestrande potvis

Rederij MSC heeft als eerste rederij besloten haar schepen aan de westkust van Griekenland een andere route te laten varen om het risico op botsingen met bedreigde potvissen in de Middellandse Zee te verkleinen. Dit is het..


Lees verder 29 januari 2022   1 jaar oud

Archief