Natuurberichten

Uitgever: Stichting IFAW

IFAW is een wereldwijde organisatie, actief in ruim veertig landen, die helpt om mensen en dieren in balans te laten leven. We redden dieren, rehabiliteren ze en laten ze weer vrij in de natuur. Ook beschermen we hun natuurlijke leefomgeving. Samen met gemeenschappen, NGO’s, overheden en bedrijven zoeken we innovatieve oplossingen zodat alle diersoorten kunnen floreren. Hoe we dat doen? Check ifaw.org.

Pagina 6 van 11 - 106 Resultaten

Zicht op Kasungu National Park, bezien vanaf de weg die Kasungu National Park in Malawi linkt met Lukusuzi National Park in Zambia.

Kleine boeren in Zambia zijn begonnen met de eerste oogst binnen een klimaatslim project dat gericht is op het veiligstellen van bestaansmiddelen en het beschermen van wilde dieren. De nadruk van dit project ligt op het vinden van..


Lees verder 21 mei 2022   1 jaar oud
Luba de beer drinkt uit een kleine vijver in Save Wild's White Rock Bear Shelter buiten Kyiv, Oekraïne.

In een nieuw rapport van IFAW wordt ingegaan op de ingrijpende gevolgen van hedendaagse conflicten, zoals oorlogen en burgerlijke onrust, voor dieren – waaronder gezelschapsdieren, vee, dierentuindieren en wilde dieren. ..


Lees verder 14 mei 2022   1 jaar oud
Een vrijgelaten Mongoolse buizerd vliegt terug het wild in terwijl BRRC revalidatiemedewerkers Lei Zhou (links) en Betty Dai (rechts) op de achtergrond toekijken.

Het Beijing Raptor Rescue Center bestaat twintig jaar. Het was het eerste opvangcentrum voor roofvogels in China. Grace Ge Gabriel, oprichtster van dit centrum en directeur van IFAW Azië, vertelt hoe de oprichting tot stand kwam..


Lees verder 9 mei 2022   1 jaar oud
Nicolette leert Beatrix en haar vriendjes kennen bij Zimbabwe Elephant Orphanage.

“Jaren geleden ben ik mijn hart aan olifanten verloren. Het zijn zulke prachtige oerdieren, ze zijn sterk en ontzagwekkend, maar ook lief en gevoelig. Zelf heb ik in mijn leven veel meegemaakt, en één ding weet ik daardoor heel..


Lees verder 30 april 2022   1 jaar oud
© Rudi Van Aarde

De mens is niet de enige soort die wordt getroffen door klimaatverandering. Ook wilde dieren en hun leefgebieden zullen te maken krijgen met ingrijpende en soms rampzalige veranderingen. Temperatuurstijgingen kunnen leiden tot de..


Lees verder 23 april 2022   1 jaar oud
gespiegelde foto voor lead.  een zadelrobpup op het ijs in de Saint Lawrencebaai, Canada, in 2008)

In Canada wordt er op kleine schaal nog steeds op zeehonden gejaagd, met steun en subsidies van de Canadese regering. Dit gebeurt ondanks de aanhoudende wereldwijde verontwaardiging over de wreedheid van deze jacht. Bovendien is..


Lees verder 9 april 2022   2 jaar oud
Koala's Shontana en Dobby

Meer dan tweehonderd koala’s zijn dit jaar tijdens het broedseizoen tussen juli en december - ook wel bekend als traumaseizoen - opgenomen in een van Australië's drukst bezochte koalaziekenhuizen. Chlamydia, aanrijdingen met..


Lees verder 2 april 2022   2 jaar oud
Het Javaans schubdier (ook wel Maleis schubdier genoemd) komt voor in Zuidoost-Azië.

Wat weet jij allemaal al over het schubdier, ofwel de pangolin? Test je kennis en zie welke van deze interessante schubdier-weetjes jij al kende, en welke nog niet!..


Lees verder 26 maart 2022   2 jaar oud
Wombat in overstroomd gebied in NSW tijdens de overstromingen van 2021.

Er wordt gevreesd voor de Australische wilde dieren nu catastrofale overstromingen dezelfde gebieden treffen die door de bosbranden van de Black Summer in 2019-2020 werden verwoest. IFAW heeft met spoed noodhulp verleend aan haar..


Lees verder 19 maart 2022   2 jaar oud
Medewerkers, stagiaires en vrijwilligers verzorgen drie gestrande gewone dolfijnen in Cape Cod, VS

Onlangs verraste de Nationale Postcode Loterij IFAW met een bijdrage van 1,5 miljoen euro. IFAW gebruikt deze bijdrage om de bescherming van walvissen, dolfijnen en bruinvissen verder op te schalen. De dieren worden namelijk..


Lees verder 12 maart 2022   2 jaar oud

Archief