Natuurberichten

Uitgever: Wereld Natuur Fonds

Het Wereld Natuur Fonds werkt aan bescherming en herstel van onmisbare natuur. Ver weg en dichtbij huis. Van de regenwouden in Brazilië tot de Noordzee in Nederland en van de panda tot de grutto. We pakken bedreigingen aan zoals overbevissing, ontbossing en de handel in bedreigde dieren en zoeken naar oplossingen. Wereldwijd verbinden we mensen, bedrijven en overheden die samen iets voor de natuur willen doen. Want als we goed voor de natuur zorgen, zorgt de natuur goed voor ons. Be one with nature.

Pagina 15 van 24 - 231 Resultaten

Walvishaai

Sinds de start van de samenwerking tussen Pakistaanse vissers en WWF-Pakistan in 2012, zijn in totaal 110 walvishaaien veilig vrijgelaten door getrainde vissers. En dat is best een hele prestatie als je weet dat dit de grootste..


Lees verder 18 september 2020   2 jaar oud
Koala

Een nieuw rapport van WWF-Australië laat zien wat de impact van de bosbranden van 2019-2020 was op koalapopulaties. Uit het rapport blijkt dat de bosbranden resulteerden in het verlies van ongeveer 71 procent van de..


Lees verder 12 september 2020   2 jaar oud
Together4Forest campagne

De Europese Unie is nog altijd één van de topimporteurs van soja, palmolie en hout uit gebieden waarvoor vaak bossen en andere waardevolle natuurgebieden zijn vernietigd. Europa heeft geen wetgeving tegen ontbossing. Vanaf vandaag..


Lees verder 11 september 2020   2 jaar oud

WWF Living Planet Report 2020: wereldwijd is de gemiddelde populatiegrootte van zoogdieren, vogels, amfibieën, reptielen en vissen tussen 1970 en 2016 met 68% afgenomen. Maar herstel is mogelijk...


Lees verder 10 september 2020   2 jaar oud
Plastic in zee

Plasticvervuiling in onze oceanen is één van de grootste milieuproblemen van onze tijd. WWF presenteerde vorige week een interactieve kaart die het wijdverspreide plasticprobleem goed zichtbaar maakt. De Global Plastic Navigator..


Lees verder 7 september 2020   2 jaar oud
BeatPlastic campagnebeeld

De wereldwijde plasticvervuiling is nog steeds een gigantisch probleem. Elk jaar komt er maar liefst acht miljoen ton plastic in de zee. Het blijkt bijzonder lastig om deze enorme hoeveelheden terug te dringen. Daarom sloegen..


Lees verder 4 september 2020   2 jaar oud
Bosbranden in de Pantanal, Zuid-Amerika

Van de Amazone, Californië, Siberië tot Australië: wereldwijd zijn sinds april al dertien procent meer natuurbranden dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal branden neemt niet alleen toe, de branden worden ook heviger én..


Lees verder 28 augustus 2020   2 jaar oud
Walvishaai

In juli ontdekte de Ecuadoraanse marine 260, voornamelijk Chinese, vissersschepen bij de beschermde wateren rond de Galapagoseilanden. De schepen komen elk jaar naar dit gebied, maar de vloot van dit jaar is één van de grootste..


Lees verder 23 augustus 2020   2 jaar oud

Bij het Sioma Ngwezi National Park in Zuidwest-Zambia blijkt een gebied vrije doorgang te kunnen bieden aan olifanten. Ze kunnen er vrij doorheen bewegen om van regio’s met een hoge olifantendichtheid naar streken te trekken waar..


Lees verder 22 augustus 2020   2 jaar oud
Bruinvis

Sinds 1990 zijn er langs de Nederlandse kust meer dan 16.000 dode bruinvissen gevonden. De meeste daarvan werden door onderzoekers van de Universiteit Utrecht aangetroffen. Soms wel achthonderd per jaar...


Lees verder 21 augustus 2020   2 jaar oud

Archief