Natuurberichten

Uitgever: Wereld Natuur Fonds

Het Wereld Natuur Fonds werkt aan bescherming en herstel van onmisbare natuur. Ver weg en dichtbij huis. Van de regenwouden in Brazilië tot de Noordzee in Nederland en van de panda tot de grutto. We pakken bedreigingen aan zoals overbevissing, ontbossing en de handel in bedreigde dieren en zoeken naar oplossingen. Wereldwijd verbinden we mensen, bedrijven en overheden die samen iets voor de natuur willen doen. Want als we goed voor de natuur zorgen, zorgt de natuur goed voor ons. Be one with nature.

Pagina 16 van 24 - 233 Resultaten

Bij het Sioma Ngwezi National Park in Zuidwest-Zambia blijkt een gebied vrije doorgang te kunnen bieden aan olifanten. Ze kunnen er vrij doorheen bewegen om van regio’s met een hoge olifantendichtheid naar streken te trekken waar..


Lees verder 22 augustus 2020   2 jaar oud
Bruinvis

Sinds 1990 zijn er langs de Nederlandse kust meer dan 16.000 dode bruinvissen gevonden. De meeste daarvan werden door onderzoekers van de Universiteit Utrecht aangetroffen. Soms wel achthonderd per jaar...


Lees verder 21 augustus 2020   2 jaar oud
Bosbranden Cantão State Park, Brazilië

Nu de totale omvang van de schade, die de verwoestende bosbranden eerder dit jaar aanrichtten in Australië, langzaam duidelijk wordt, kampt een ander deel van de wereld alweer met nieuwe branden. In de Braziliaanse Pantanal..


Lees verder 7 augustus 2020   2 jaar oud

Begin dit jaar woedden in Australië heftige bosbranden. Uit een nieuw WWF-rapport blijkt dat de schade nog groter is dan aanvankelijk gedacht. Bijna drie miljard dieren werden getroffen door de branden: 143 miljoen zoogdieren,..


Lees verder 1 augustus 2020   2 jaar oud
Ijsbeer lead

Voor het einde van deze eeuw nemen bijna alle ijsbeerpopulaties af; dat is de conclusie van een internationale studie naar de gevolgen van klimaatverandering op de overleving van ijsberen. Uit de studie, gepubliceerd in het..


Lees verder 31 juli 2020   2 jaar oud

De Mary River ijzerertsmijn in Canada opende in 2014. Momenteel wordt er zo’n zes miljoen ton erts gewonnen en vervoerd, waarvan een groot deel naar de haven van Rotterdam. Het bedrijf achter de mijn wil de productie de komende..


Lees verder 30 juli 2020   2 jaar oud
Springende tijger in Bandhavgarh National Park, India.

Vandaag is het Global Tiger Day, een dag waarop wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor de bescherming van tijgers. In vijf landen neemt het aantal tijgers toe, maar elders in Zuidoost-Azië hebben tijgers geen schijn van kans om..


Lees verder 29 juli 2020   2 jaar oud
Mangrove

Het is vandaag WorldMangroveDay. Mangroves zijn belangrijk voor de natuur en voor mensen. Wereldwijd zijn miljoenen mensen afhankelijk van deze kustbossen voor voedsel, kustbescherming en inkomsten. Alles bij elkaar genereren..


Lees verder 26 juli 2020   2 jaar oud
Tijgerhaai

Dinsdag was het Shark Awareness Day, een dag die haaien verdienen vanwege hun belangrijke rol in de natuur. Daarom zetten we ze graag in the spotlight. Dat doen we aan de hand van vijf bijzondere manieren waarop haaien, maar ook..


Lees verder 17 juli 2020   2 jaar oud
Puttertje

De twintig beste Nederlandstalige natuurboeken, die in aanmerking komen voor de Jan Wolkers Prijs 2020, zijn zojuist gepubliceerd op de longlist. Er zijn meer dan 130 boeken ingezonden, die zijn verschenen tussen 1 juni 2019 en 1..


Lees verder 14 juli 2020   2 jaar oud

Archief