Natuurberichten

Uitgever: WWF Nederland

Het Wereld Natuur Fonds werkt aan bescherming en herstel van onmisbare natuur. Ver weg en dichtbij huis. Van de regenwouden in Brazilië tot de Noordzee in Nederland en van de panda tot de grutto. We pakken bedreigingen aan zoals overbevissing, ontbossing en de handel in bedreigde dieren en zoeken naar oplossingen. Wereldwijd verbinden we mensen, bedrijven en overheden die samen iets voor de natuur willen doen. Want als we goed voor de natuur zorgen, zorgt de natuur goed voor ons. Be one with nature.

Pagina 18 van 24 - 233 Resultaten

Grutto in kruidenrijk grasland

Vorig jaar zijn WWF, RVO, Wageningen University & Research en BoerenNatuur samen gestart met de ontwikkeling van de Kruidenrijk grasland-app, waarmee verschillende typen grasland in beeld worden gebracht. Dit voorjaar gaan we..


Lees verder 17 mei 2020   2 jaar oud
Bruinvis in de Noordzee

Sinds de Corona-lockdown is het ook op de Noordzee, één van de drukste zeeën ter wereld, aanzienlijk rustiger. Er is minder scheepvaart, visserij, toerisme en industrie, waar vooral het onderwaterleven van profiteert. Een..


Lees verder 15 mei 2020   2 jaar oud
School rifvissen

WWF is blij met de nieuwe ambitie voor de natuur van Caribisch Nederland, die het kabinet afgelopen week presenteerde. Met een extra impuls van ruim 7 miljoen euro wil het kabinet de bijzondere onderwaternatuur van Bonaire, Sint..


Lees verder 10 mei 2020   2 jaar oud

Het op grote schaal verdwijnen van bossen en bijbehorende ecosystemen brengt grote gezondheidsrisico’s met zich mee. Veel ziekteverwekkers, zoals het coronavirus, komen van wilde dieren. Als zij door het verdwijnen van hun..


Lees verder 2 mei 2020   2 jaar oud
Ezelspinguin

Goed nieuws voor onze waggelende vrienden en dat op deze speciale dag: Wereld Pinguïn Dag! Dankzij de resultaten van een nieuw onderzoek waarin essentiële informatie naar voren is gekomen, wordt het beschermen van deze mooie..


Lees verder 25 april 2020   2 jaar oud
Schubdiermoeder met jong

De oorsprong van het coronavirus ligt vermoedelijk in een zogenaamde 'natte markt' in Wuhan, China. Hierdoor werd al snel de link gelegd tussen het virus en de handel in en consumptie van wilde dieren. Nu de effecten van dit..


Lees verder 24 april 2020   2 jaar oud
Baviaan langs de weg eet vrucht

Het WWF heeft onderzoek gedaan naar de oorzaken van de COVID-19-pandemie. De onderzoekers hebben gekeken naar de link tussen vernietiging van ecosystemen en uitputting van natuurlijke hulpbronnen en het ontstaan van pandemieën...


Lees verder 19 april 2020   2 jaar oud

Terwijl de meeste mensen thuis zijn en daarmee het coronavirus ogenschijnlijk een schone lucht en heldere rivieren tot gevolg heeft, zorgt het er ook voor dat ons afvalprobleem nog groter wordt dan het al was. Er zijn drie..


Lees verder 17 april 2020   2 jaar oud

‘s Werelds oudste bossen: ze vormen het hart van de natuur en herbergen miljoenen soorten. Het grootste deel van deze diversiteit is onbekend en microscopisch klein. Voor een bioloog vormen deze oude bossen natuurlijke schatten,..


Lees verder 15 april 2020   2 jaar oud

In 2003 ging het Black Rhino Range Expansion Project (BRREP) van WWF van start en nu, bijna twintig jaar later, is goed te zien dat al het harde werk niet voor niets is geweest. De Internationale Unie voor Natuurbescherming IUCN..


Lees verder 13 april 2020   2 jaar oud

Archief