Natuurberichten
Pagina 2 van 1699 - 16984 Resultaten

Bijna is het zover: de vakantie staat voor de deur. Wist je dat er in Nederland hele bijzondere treinreizen zijn, dwars door mooie natuurgebieden? Je hoeft dus helemaal niet ver weg. Atlas Leefomgeving neemt je mee langs de drie..

Graanakkers waren van oudsher een bron van biodiversiteit. Door intensivering van de landbouw en het gebruik van pesticiden hebben akkerkruiden de afgelopen eeuw bijna het loodje gelegd. Hoe kunnen akkerkruiden in de moderne..

Slangenarend als zomergast in Nederland en ringslangen in je vijver...
Vaak wordt gedacht dat we goed weten dat voedselbossen goed zijn voor de biodiversiteit. Er blijkt echter nauwelijks onderzoek te zijn gedaan. Om inzicht te krijgen in de biodiversiteit in voedselbos Haarzuilens en de..

Prachtlint Staphorst verbindt inwoners, scholen, dorpsraden en de gemeente in de aanleg van een netwerk van groene en groenblauwe natuurparels. Deze ‘eco-linten’ versterken de natuur, verbinden leefgebieden en creëren..

Van oorsprong komen ze uit gebieden met steppemeren en zandige stranden in Centraal-Azië en Oost-Europa. Maar in ruim een eeuw tijd verspreidden Pontische meeuwen zich steeds verder naar het westen. Sinds 2014 broedt deze..

Kattenstaarten staan nu in bloei en dat is heel belangrijk voor de kattenstaartdikpootbij...

De rivierrombout is een vrij zeldzame libellensoort die voorkomt in alle grote rivieren in Nederland. De soort wordt echter niet vaak gezien. Libellenwaarnemers gaan liever kijken op plekken waar veel soorten bij elkaar te vinden..

De iepenpage was dertig jaar geleden een uiterst zeldzame vlinder, er was slechts één locatie bekend waar deze page jaarlijks werd gezien. Inmiddels is de vlinder op veel meer plaatsen gemeld. Er zijn zelfs ook waarnemingen uit..

Het is en wordt weer erg warm in Nederland. Zeker voor vleermuizen die in de spouwmuren of in daken aan zonzijdes van gebouwen leven. Wanneer vleermuizen binnen de spouwmuur of het dak niet naar een koelere plek kunnen verhuizen,..