Natuurberichten

Categorie: Planten

Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over planten door onder andere Stichting FLORON, het Nederlands Instituut voor Ecologie en Wageningen University & Research. De plantenberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: herkennen van plantensoorten, seizoenveranderingen, bloei, bladontplooiing, rijping van vruchten, bladverkleuring en bladval, exoten, weersinvloeden op planten en de uiteenlopende interacties met allerlei diersoorten. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle plantenberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er nieuwe berichten bij.

Pagina 68 van 205 - 2048 Resultaten

Bodemdeeltjes met schimmeldraden ertussen (banner)

Zaagsel klinkt stoffig en nutteloos. Maar in de bodem kan het goede schimmels stimuleren om te groeien, en zo gewassen op een natuurlijke manier helpen beschermen. Dat ontdekte bodemecologe Anna Clocchiatti van het NIOO, die..


Lees verder 11 februari 2021   4 jaar oud
Cotoneaster divariacatus op merchelgroeve richels

De sierteeltketen is een belangrijke introductieroute van uitheemse planten. Verschillende uitheemse sierplanten verwilderen, en vestigen zich in ons land buiten tuinen. Een deel van deze verwilderde sierplanten is (potentieel)..


Lees verder 8 februari 2021   4 jaar oud
Berk Bennekom 4 seizoenen https://growapp.geodan.nl/#/?activePhoto=85145&activePhotoSet=5830&fullScreen=true

Grote hoeveelheden sneeuw komen niet vaak voor. Nu er in grote delen van Nederland veel sneeuw is gevallen en de sneeuw door de aanhoudende vorst lang blijft liggen krijgen we uitgebreid de kans om mooie winterse foto’s aan de..


Lees verder 8 februari 2021   4 jaar oud
Sinusbeheer - primair

Biodiversiteit in Nederland staat onder druk. Dit komt door intensief gebruik van ons land, voor wonen, werken en voedselproductie. Planten en dieren hebben daardoor minder leefruimte. Maatregelen die de biodiversiteit versterken..


Lees verder 8 februari 2021   4 jaar oud
Bevroren Boerenwormkruid

Vorst en kou: wat doet dat met planten? Januari en februari zijn de koudste maanden van het jaar met flink wat vorstdagen. Bloeiende planten vind je nu nog weinig. Bij FLORON zochten we uit hoe het aantal planten dat in wegbermen..


Lees verder 7 februari 2021   4 jaar oud
Dood hout zorgt voor biodiversiteit

Er komen bomen bij als het aan Provincie Gelderland ligt, toch zeker een miljoen. Bovenal gaat het Gelderse bos veranderen: minder dennen, meer loofbos. Minder monoculturen met weinig soorten, meer oude en dode stammen. Want..


Lees verder 5 februari 2021   4 jaar oud

De binnenkant van de parachute-vormige bloem van Ceropegia sandersonii (Maagdenpalmfamilie) is spiegelglad, waardoor knutjes die de parachute binnenvliegen niet meer weg kunnen. Pas in ruil voor bestuiving laat de bloem hen weer..


Lees verder 30 januari 2021   4 jaar oud
Tuintelling lead

We bleven vaker thuis dit jaar. En dat is te merken aan de deelname aan de Jaarrond Tuintelling. In bijna 70.000 tellingen zijn ruim een miljoen waarnemingen van planten en dieren doorgegeven. Nog nooit eerder werd er zoveel..


Lees verder 29 januari 2021   4 jaar oud

Wat is de herkomst van archeologisch eikenhout? Onderzoekers van drie Europese laboratoria zijn erin geslaagd om DNA uit historisch en archeologisch hout van gebouwen en scheepswrakken tot zelfs zevenhonderd jaar oud te halen. Met..


Lees verder 28 januari 2021   4 jaar oud
Bossen bij uilentoren

Het is mogelijk om 600.000 nieuwe bomen aan te planten in de provincie Utrecht voor 2023. Dat staat in het ‘Bomen Actieplan’. De Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU) heeft dit plan opgesteld in opdracht van de provincie..


Lees verder 28 januari 2021   4 jaar oud

Archief