Natuurberichten

Categorie: Vlinders

Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over vlinders door onder andere De Vlinderstichting en Wageningen University & Research. De vlinderberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: herkennen van vlinders, rupsen en eitjes, invloed van weer, nieuwe soorten, bedreigingen, aantallen, natuurbeheer, bermen, vlinders in de tuin, bestuiving, vlinderbloemen. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle vlinderberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er nieuwe berichten bij.

Pagina 101 van 209 - 2090 Resultaten

aardbeivlinder - primair

Ze zijn binnenkort weer volop te krijgen: aardbeien van de volle grond. Dit is ook de tijd dat de aardbeivlinder vliegt. Niet dat je deze snel te zien krijgt, want het is een onopvallend vlindertje en bovendien komt hij maar..


Lees verder 14 mei 2017   8 jaar oud
Mier met eikenprocessierups

De relatieve lage temperaturen in april heeft de ontwikkeling van eikenprocessierupsen sterk vertraagd, onder andere doordat de bladontplooiing van eiken lang op zich liet wachten en traag verloopt. Hierdoor hebben natuurlijke..


Lees verder 12 mei 2017   8 jaar oud
groentje - primair

Het is geen zeldzame of bedreigde vlinder in Nederland en toch hebben heel veel mensen nog nooit een groentje gezien. Dat komt onder meer doordat hij een prima camouflagekleur heeft en het niet een soort is die je in je tuin gauw..


Lees verder 11 mei 2017   8 jaar oud
Natuurgebied Kuipersveer

Onder de noemer #vergeetnatuurniet hebben twaalf grote groene organisaties 2 mei jl een hartenkreet gestuurd aan Formateur Schippers. Aanleiding is de zorg dat, ondanks aandacht van de onderhandelende partijen voor duurzaamheid,..


Lees verder 9 mei 2017   8 jaar oud
eitjes kleine vos - primair

Pasen ligt al weken achter ons, maar toch is het nu de tijd om eieren te zoeken. Vlindereitjes worden nu volop afgezet en als je weet waarop te letten, kun je van een aantal soorten vrij gemakkelijk de eitjes te zien krijgen...


Lees verder 1 mei 2017   8 jaar oud
Vondst nieuwe purpermot - primair

Op 14 april 2017 werden in Valkenburg de vraatsporen van de rupsen van een nieuwe nachtvlinder gevonden. Deze micro, die nog geen Nederlandse naam heeft, hoort tot de familie van de purpermotten. De wetenschappelijke naam,..


Lees verder 27 april 2017   8 jaar oud
citroenvlinder primair

Er wordt de komende dagen weer hard in de tuin gewerkt. Veel mensen vinden het leuk als er ook vlinders, vogels en andere dieren van hun tuin gebruik maken. Je tuin kan een kroeg zijn, waar ze wat te eten en drinken halen, maar je..


Lees verder 21 april 2017   8 jaar oud
Banner March for science

Hecht u waarde aan de wetenschap? En ziet u in hoe belangrijk onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek is, voor alle aspecten van de samenleving? Loop mee op 22 april 2017 tussen 12.00 en 16.00 uur op het Museumplein met de March..


Lees verder 19 april 2017   8 jaar oud
groot hoefblad - primair

De groot-hoefbladboorder staat te boek als een zeldzame nachtvlinder. Toen er gericht naar de rupsen werd gezocht, bleek de soort in Vlaanderen echter veel meer voor te komen dan werd gedacht. Wie weet is de groot-hoefbladboorder..


Lees verder 19 april 2017   8 jaar oud
Landkaartje voorjaar - primair

De eerste landkaartjes zijn uit de pop gekropen en vlogen tijdens de warmere dagen vorige week. Nu het weer wat kouder is blijven de overige nog in de pop, maar de komende weken komen die ook tevoorschijn. Vorig jaar had het..


Lees verder 17 april 2017   8 jaar oud

Archief