Natuurberichten

Categorie: Vogels

Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over vogels door onder andere Vogelbescherming Nederland, de Werkgroep Grauwe Kiekendief, het Nederlands Instituut voor Ecologie en Wageningen University & Research. De vogelberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: vogeltrek, vogels herkennen, geluiden van vogels, vogels in de tuin, vogels voeren, waarnemen van vogels. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle vogelberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er weer nieuwe vogelberichten bij.

Pagina 106 van 287 - 2870 Resultaten

Huismus jong in haag

Planten en bomen knallen de lucht in en iedereen is lustig aan het snoeien en kappen: in tuinen én in gemeenteplantsoenen. Het lijkt logisch, maar het is toch niet zo’n goed idee in deze tijd van het jaar, want het verstoort..


Lees verder 1 mei 2018   7 jaar oud
RPB

In Groningen is de eerste ruigpootbuizerd uitgerust met een GPS-zender. Daarmee hopen we meer te weten te komen over het habitatgebruik en de trekroutes van deze zeldzame wintergast. De zender bevestigt wat uit veldobservaties al..


Lees verder 25 april 2018   7 jaar oud
Visdief met spiering

North Sea Port gaat de komende maanden bagger storten in de Westerschelde, vlakbij bij de kolonie broedende visdieven in Terneuzen. Door de stort zal het water vertroebelen, waardoor het zoeken en vangen van vis voor deze vogels..


Lees verder 24 april 2018   7 jaar oud
Kauw

Na jaren zonder succes, is het dit jaar raak: een paartje kauwtjes heeft één van de nestkasten van Beleef de Lente gekraakt. Een brutale actie van deze vogels met een slecht imago. Daardoor kunnen we nu 24 uur per dag het..


Lees verder 17 april 2018   7 jaar oud
Tuin - primair

In onze tuin en zelfs op een balkon kunnen heel wat dieren leven. In een gevarieerde tuin vinden vlinders, amfibieën, zoogdieren en vogels bijvoorbeeld prima leefgebied. Om mensen hier meer bewust van te maken, en ze te stimuleren..


Lees verder 13 april 2018   7 jaar oud
Zeearend

Twee zeearenden zetelden vorig jaar in een machtig nest in Nationaal Park de Alde Feanen. Daar zouden ze dit jaar vast weer gaan broeden. Niet dus… ze betrokken een vlakbij gelegen haviknest. De verjaagde haviken kraakten..


Lees verder 10 april 2018   7 jaar oud
Bloei van prunus op 7 april 2017 foto gemaakt met GrowApp.today

Volgens De Natuurkalender loopt de natuur nog zo’n anderhalve week achter op het gemiddelde van de afgelopen 17 jaar. Die achterstand loopt snel terug met de zeer hoge temperaturen. De komende dagen komen van veel boomsoorten..


Lees verder 8 april 2018   7 jaar oud
Pimpelmees spiegelbeeld

Het is weer de tijd van de raamgevechten. Dagenlang kunnen vogels ermee doorgaan: tegen het raam tikken en fladderen. Van de vroege ochtend tot de late avond. Om gek van te worden. Waarom doen vogels dit en kan het kwaad?..


Lees verder 3 april 2018   7 jaar oud

Het (paas)eierenseizoen is geopend! En dat geldt ook voor eenden. Onderzoeker Erik Kleyheeg, beter bekend als Dr. Duck, start met het derde seizoen van zijn eendenkuikenproject. Dat is 'citizen science' waarbij waarnemers overal..


Lees verder 30 maart 2018   7 jaar oud
Wulp PPZ

De wulp is een nieuwkomer op de Rode Lijst: het aantal broedparen nam sinds 1990 met de helft af. In Nederland is de wulp meer en meer gaan broeden in agrarisch gebied. Om de wulp in Drenthe een steun in de rug te geven, werken..


Lees verder 28 maart 2018   7 jaar oud

Archief