Natuurberichten
Categorie: Vogels
Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over vogels door onder andere Vogelbescherming Nederland, de Werkgroep Grauwe Kiekendief, het Nederlands Instituut voor Ecologie en Wageningen University & Research. De vogelberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: vogeltrek, vogels herkennen, geluiden van vogels, vogels in de tuin, vogels voeren, waarnemen van vogels. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle vogelberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er weer nieuwe vogelberichten bij.Pagina 218 van 287 - 2868 Resultaten

In de Oostvaardersplassen leven naast de duizenden hoefdieren ook nog eens duizenden ganzen en steltlopers. Deze gasten uit het hoge noorden zorgen voor veel spektakel. Om welke soorten gaat het en wat doen ze hier?..

De meeste vogelsoorten trekken van noord naar zuid of van oost naar west. Maar een enkeling trekt van zuid naar noord. Zoals de waterpieper, een zangvogel die ’s zomers broedt op bergweiden in gebergten in Midden-Europa. In herfst..

Vorige week werd een sperwer gespot bij beheerkantoor de Graafschap van Natuurmonumenten. De vogel was bij de voerplaats aan het jagen op mussen. Hij liet zich regelmatig zien...

De afgelopen 10 jaar was de Houtduif bij wintertellingen van Natuurpunt steeds de meest waargenomen soort in Vlaanderen. Hun aantal steeg gestaag over de jaren. De laatste winters is ongeveer een derde van alle getelde vogels een..

Afgelopen week was het enkele dagen stormachtig in ons land. Vogelaars wrijven zich dan in de handen, want storm betekent een goede kans op zeldzame zeegasten. En zo gebeurde het: langs de kust werden op diverse plekken onder..

Het aantal zomerganzen in het rivierengebied is zo hoog dat er schade optreedt aan landbouw en natuur. Onderzoek laat zien dat de grote aantallen zijn terug te dringen op een natuurlijk manier, zonder afschot van ganzen...

Als gevolg van de krachtige tot stormachtige winden en de storm worden de laatste weken en dagen zeer veel drieteenmeeuwen waargenomen voor de kust. Naar verwachting zullen de komende dagen ook nog duizenden drieteenmeeuwen..

De Klapekster was tot het begin van de jaren '80 een vrij normale verschijning in Vlaanderen. Als broedvogel verkoos zij open terreinen met houtkanten in kleinschalig landschap of heideterreinen. Maar de druk op hun omgeving werd..

Nu Sinterklaas weer bijna het land uit is en de winter toch echt staat te trappelen is het tijd om te genieten van ganzen. Soms zit er een bijzondere tussen, zoals de roodhalsgans. Tegenwoordig zie je ze zelfs in familieverband en..

Een roerdomp met de naam Elly, die in 2010 in het Noord-Hollandse Ilperveld een satellietzender kreeg omgebonden om de verplaatsingen van roerdompen in kaart te brengen, bevindt zich nu in Marokko. Zij heeft het Hollandse riet..