Natuurberichten

Categorie: Vogels

Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over vogels door onder andere Vogelbescherming Nederland, de Werkgroep Grauwe Kiekendief, het Nederlands Instituut voor Ecologie en Wageningen University & Research. De vogelberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: vogeltrek, vogels herkennen, geluiden van vogels, vogels in de tuin, vogels voeren, waarnemen van vogels. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle vogelberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er weer nieuwe vogelberichten bij.

Pagina 222 van 287 - 2868 Resultaten

trektelpost Averbode Bos en Heide

Van Portugal tot Kazachstan, van Cyprus tot Finland: in 37 landen doorheen Europa en Centraal-Azie, werden op 1 en 2 oktober massaal trekvogels geteld. BirdLife International, een koepel van natuurverenigingen actief in meer dan..


Lees verder 12 oktober 2011   13 jaar oud
spreeuwenwolk boven Utrecht belaagd door een slechtvalk

Het is weer spreeuwentijd. Het gros van de Nederlandse spreeuwen, zo’n tachtig procent, verlaat ons land om te overwinteren in België, Noordwest-Frankrijk en Zuid-Engeland. Wij krijgen hoog bezoek uit het noorden. Een wisseling..


Lees verder 11 oktober 2011   13 jaar oud

Voor een wielrenner is het Parijs-Roubaix winnen, voor een astronaut een landing op de maan, voor België een regering. Ook vogelkijkers hebben zo hun ultieme betrachtingen. In het najaar gaat vogelend Vlaanderen er steeds weer..


Lees verder 11 oktober 2011   13 jaar oud
Aythya ferina. Tafeleend, mannetje

Oktober en november zijn de piekmaanden voor de tafeleend. Op veel plassen en vaarten in Nederland zijn tafeleenden te zien, vaak in gezelschap van kuifeenden. Hele grote aantallen vind je in het Markermeer, waar in de herfst wel..


Lees verder 8 oktober 2011   13 jaar oud
Gekraagde roodstaart

De bosomvorming van Herperduin (ten oosten van Oss) in Noord-Brabant blijkt goed uit te pakken voor de broedvogels van het gebied. Dat heeft Henk Sierdsema, SOVON-medewerker op basis van een analyse van bijna 19 jaar..


Lees verder 4 oktober 2011   13 jaar oud
Sperwer. Lars Soerink werkt bij Vogelbescherming Nederland

Als aanstaande zondag de World Birdwatch plaatsvindt dan zal in Nederland de sperwer genoteerd worden als een van de algemeenste roofvogels. Hij trekt namelijk in deze tijd volop door en doet dat vooral bij mooi, zonnig weer...


Lees verder 28 september 2011   13 jaar oud
Draaihals, http://www.ecnc.org/publications/freenatureimages

De laatste weken worden er veel draaihalzen gemeld. De draaihals is een van de zes spechtensoorten die in Nederland voorkomen. Hij is echter wel een beetje een vreemde eend in de bijt. Alleen tijdens de broedperiode zitten..


Lees verder 27 september 2011   13 jaar oud
Kerkuil, Creative Commons-licentie Naamsvermelding 3.0 Nederland

Een strenge winter betekent meestal dat veel kerkuilen dood gaan. De winter 2010-2011 was voor kerkuilen zwaar, maar het lijkt er op dat ze tijdens het broedseizoen een inhaalslag gemaakt hebben. En dat is goed nieuws!..


Lees verder 23 september 2011   13 jaar oud
Gallinago gallinago, Watersnip

Half september deed Jelle de Boer, beheerder Zuidwest-Friesland bij Natuurmonumenten, een aantal bijzondere waarnemingen in de Lionserpolder...


Lees verder 22 september 2011   13 jaar oud
Steppekiekendief

Elk jaar springt er wel een fenomeen in het oog waardoor het in de annalen gaat als ‘het jaar van ...’. Voor 2011 wordt de keuze eenvoudig: dit is 'het jaar van de Steppekiekendief'. Nooit eerder werden in België zoveel exemplaren..


Lees verder 22 september 2011   13 jaar oud

Archief