Natuurberichten
Categorie: Vogels
Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over vogels door onder andere Vogelbescherming Nederland, de Werkgroep Grauwe Kiekendief, het Nederlands Instituut voor Ecologie en Wageningen University & Research. De vogelberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: vogeltrek, vogels herkennen, geluiden van vogels, vogels in de tuin, vogels voeren, waarnemen van vogels. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle vogelberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er weer nieuwe vogelberichten bij.Pagina 255 van 287 - 2868 Resultaten

De raaf is uit Nederland verdwenen en opnieuw uitgezet. Na een aanvankelijke toename is het aantal de laatste jaren min of meer stabiel. ..

Haviken zijn sterk in aantal toegenomen door het verbod op sommige bestrijdingsmiddelen en de kolonisatie van jonge bossen. De populatie steeg in 2000 tot 1800 broedparen en de stand is nu zelfs hoger dan voor de jaren vijftig. In..

Pimpelmezen broeden de laatste tijd vroeger, omdat de lentes in Nederland warmer worden. De soort broedt nu 10 dagen eerder vergeleken met bijvoorbeeld 1986. ..

De laatste tijd neemt de kwartelkoning sterk in aantal toe, mede dankzij natuurontwikkelingsprojecten langs de rivieren. De aantallen vertonen echter de laatste jaren grote schommelingen. In 2006 was er namelijk weer een forse..

Door een herintroductieprogramma is het aantal ooievaars in Nederland weer op het niveau van 100 jaar geleden. In 1991 waren er geen enkele wilde broedparen meer in ons land. Nu staat het peil weer op 500 broedparen, maar deze..

Het biedt schitterende fotomomenten: vogels in de sneeuw. Als u nog geen nieuwjaarskaart heeft gemaakt, dan is dit het moment. De vogels hebben het met deze weersomstandigheden echter zwaarder dan ooit en zijn gebaat bij extra..

Insectenetende trekvogels die broeden in de Nederlandse bossen en overwinteren in Afrika, zijn de afgelopen 25 jaar in aantal afgenomen. Bij sommige soorten is de afname enorm: nachtegalen zijn met 37 procent afgenomen, fluiters..

Het is een geluid dat we associëren met de lente: fluitende vogels. Maar met een beetje geluk hoeven we niet tot in maart te wachten op deze natuurlijke wekkers. Want als de dagen weer langer worden en het niet te koud is, kunnen..

De bonte kraai wordt steeds minder gezien in ons land terwijl hij voorheen een algemene overwinteraar was. Met het milder worden van het klimaat kan de bonte kraai nu in zijn eigen broedgebied voedsel vinden. Hierdoor is de reis..

De komende dagen is vorst voorspeld. Dat betekent dat de vogels het moeilijker krijgen. Typische wintergasten als kramsvogels en koperwieken laten zich beter zien...