Natuurberichten
Categorie: Vogels
Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over vogels door onder andere Vogelbescherming Nederland, de Werkgroep Grauwe Kiekendief, het Nederlands Instituut voor Ecologie en Wageningen University & Research. De vogelberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: vogeltrek, vogels herkennen, geluiden van vogels, vogels in de tuin, vogels voeren, waarnemen van vogels. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle vogelberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er weer nieuwe vogelberichten bij.Pagina 262 van 287 - 2868 Resultaten

Klimaatverandering kan de levenscycli van de koekoek en zijn gastheren verstoren. Dit blijkt uit een artikel dat onlangs in het wetenschappelijke tijdschrift ‘Biology Letters’ verscheen. Voor dit onderzoek is gekeken naar de..
Kolgans Cas is in de rui. Hij verliest zijn vleugelveren waardoor hij een paar weken lang niet kan vliegen. Met zijn nieuwe verenkleed zal hij over een maand aan de lange reis van enkele duizenden kilometers vanuit het noorden van..

De vogelziekte ‘het geel’ is in Nederland aangetroffen. De afgelopen weken ontvingen Vogelbescherming en Sovon al diverse meldingen van mogelijke besmettingen. Veel vogels waren echter al te lang dood om te kunnen onderzoeken...

Na 45 jaar broeden er weer kerkuilen op Texel; er zijn zelfs al vijf jongen uit hun ei gekropen! Voor zover bekend was de laatste keer dat dit gebeurde in 1963. Oorzaak voor het hernieuwde broedsucces van de kerkuil op Texel is de..

Wellicht weet u het nog wel: die zwoele zomeravonden van juni en juli. Barbecue aan en een rosé binnen handbereik. Toen gierden de gierzwaluwen vrolijk door de straat en als een clubje kwajongens jakkerden ze achter elkaar aan...

Een koppel volwassen purperreigers heeft de afgelopen weken een nest met twee jongen uitgebroed in de Brabantse Biesbosch (NB). Dat is uniek voor dit deel van de Biesbosch. In het gebied zijn ook roerdompen en porseleinhoenen..

In 2007 verscheen de zogenaamde klimaatatlas. Hierin staan voorspellingen over welke vogelsoorten er over 50 tot 100 jaar in ons land verwacht worden en welke soorten waarschijnlijk zullen verdwijnen als de klimaatverandering..

Vogeltrek. Dat is toch iets van de herfst? Jazeker, maar er zijn altijd haantjes de voorste, zoals de krombekstrandloper. Al in juli komen de eerste krombekken weer terug uit hun broedgebieden in Siberië. ..

MUS? Ik zie u denken. MUS staat voor Meetnet Urbane Soorten en is een nieuw vogeltelproject dat in 2007 gestart is. Het project is speciaal bedoeld om wat beter inzicht te krijgen in stadsvogels. Na drie jaar zijn er enkele leuke..

Niet eerder broedden er 397 paar lepelaars op Texel. Ook in 2008 werd er al een record van 370 broedparen geteld. Dit aantal werd dus in 2009 alweer overschreden. De grootste kolonie, minimaal 297 paar, is te vinden in De Geul in..