Natuurberichten

Categorie: Overig

Pagina 25 van 127 - 1268 Resultaten

Opslag van dia's, Wessex Archaeology, FLickr

Met ruim 35.000 foto’s is Nature Today grootverbruiker van natuurfoto’s. Een belangrijke bron voor deze foto’s is de website van Saxifraga. Dankzij vrijwilligers en meer dan 250.000 foto’s is zij nu al 45 jaar een bron van..


Lees verder 25 november 2022   2 jaar oud
Op maandag 26 juli 2021 is de dijk in Reeuwijk doorgebroken. De afbeelding laat de situatie zien 17 dagen na de dijkdoorbraak

In de zomer van 2021 heeft een dijkverschuiving plaatsgevonden over circa 70 meter nabij Reeuwijk-Dorp in Zuid-Holland. Hierbij werd al snel de vraag gesteld of dit veroorzaakt is door de invasieve rode Amerikaanse rivierkreeft,..


Lees verder 24 november 2022   2 jaar oud
Voedselbos illustratie

Zoogdieren en vogels spelen een rol in het ecosysteem van een voedselbos. Ze vormen een bedreiging, maar ook een oplossing. Sturen in hun aanwezigheid is dan ook geoorloofd. Dat concluderen masterstudenten van Wageningen..


Lees verder 16 november 2022   2 jaar oud
tekeningen rupsen - primair

Via twitter kwamen er regelmatig mooie series langs van vlinders in ontwikkeling, van heel klein rupsje tot grote dikke. Een fotokunstenaar, Marlonneke Willemsen, had daar een project voor en fotografeerde allerlei dieren van..


Lees verder 15 november 2022   2 jaar oud
De Roemeense speleoloog Serban Sarbu verzamelt monsters in de grot. Het heet hier Puturosu Mountain: de Stinkende berg. De onderste helft van de wand ziet gifgeel van de zwavel. Net daarboven leeft een laag bijzondere micro-organismen.

Een gezelschap van ecologen en (medisch) microbiologen, dat zichzelf de 'fellowship of the cave' doopte, heeft in een monster uit een Roemeense grot van de welluidende Stinky Mountain een heel interessant organisme gevonden. De..


Lees verder 14 november 2022   2 jaar oud

De biodiversiteit in de Voornse Duinen is groot. Dat geldt zowel voor planten als voor dieren. Van oudsher wordt hier veel onderzoek naar gedaan. Ook naar slakken. Laagbijdegronds onderzoek leverde ruim zestig soorten op. Voorne..


Lees verder 13 november 2022   2 jaar oud
Hoewel het bos in Ugchelen er prachtig uitziet, gaat het er niet goed

De kwaliteit van de bodem zegt veel over de gezondheid van de bovengrondse natuur. Als het niet goed gaat met de bodem, dan gaat het ook niet goed met bossen, heiden en stuifzanden. Onder invloed van vooral stikstof en droogte..


Lees verder 10 november 2022   2 jaar oud

In Nederland worden veengronden van oudsher drooggelegd voor de landbouw. Drooggelegde veenbodems dalen, waarbij veel broeikasgassen vrijkomen. Om dit te beperken moet het veen weer natter worden gemaakt. Stichting Bargerveen..


Lees verder 1 november 2022   2 jaar oud
stedelijk groen - primair

De natuur is ernstig aangetast en staat onder zware druk. Het is daarom goed nieuws dat de Europese Commissie in juni een baanbrekend wetsvoorstel voor natuurherstel heeft gepresenteerd. De Nederlandse regering en de Tweede Kamer..


Lees verder 31 oktober 2022   2 jaar oud
Wolf op het ruiterpad

De prijs voor het beste natuurboek van Nederland gaat dit jaar naar het boek ‘Wolven op het ruiterpad’ van Tijs Goldschmidt. De tiende Jan Wolkers Prijs is uitgereikt tijdens een live-uitzending van het NPO Radio 1-programma..


Lees verder 23 oktober 2022   2 jaar oud

Archief