Natuurberichten

Dossier: Biodiversiteit

Pagina 100 van 373 - 3727 Resultaten

Plantwerk

Het late najaar en de vroege winter is doorgaans de beste periode om jonge boompjes te planten. De bodem is nog vrij warm en meestal ook vochtig, waardoor de kans op aanslaan het grootst is. Deze maanden gaan er ook weer duizenden..


Lees verder 29 januari 2023   2 jaar oud
Gewoon muisjesmos

Het is fijn dat alle mossen die in Nederland en België voorkomen naast een wetenschappelijke, ook een Nederlandse naam hebben. Dit leidt ook tot grappige namen als achterlichtmos, haarmuts en muisjesmos. Gewoon muisjesmos lijkt..


Lees verder 29 januari 2023   2 jaar oud
Grazende wrattenzwijnen in een door droogte getroffen gebied in Somaliland.

De oostelijke en centrale regio's van de grote Hoorn van Afrika kampen met de langste en ernstigste droogte in Oost-Afrika in veertig jaar. Volgens de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) is dit het vierde opeenvolgende..


Lees verder 28 januari 2023   2 jaar oud

Eind 2022 begon Reef Renewal Foundation Bonaire met het terugplanten van de rotskoralen gelobd sterkoraal, bergachtig sterkoraal en groot sterkoraal. Bijna twee jaar eerder werden er fragmenten van deze koralen in kwekerijen..


Lees verder 27 januari 2023   2 jaar oud
Melkviooltje (VOOR EENMALIG GEBRUIK)

Pas vier jaar terug zijn ze ingericht als natuurgebied: de Binnenveldse Hooilanden tussen Wageningen en Veenendaal. In dit gebied van totaal 280 hectare lag nog een restantje van het grote areaal blauwgrasland dat Nederland ooit..


Lees verder 27 januari 2023   2 jaar oud

Te veel regen en nachtvorst, zoals we dat de afgelopen weken hebben meegemaakt, is voor het verschijnen van veel soorten paddenstoelen niet zo gunstig. Het Gewoon donsvoetje kan nog wel in redelijke staat worden aangetroffen. Deze..


Lees verder 25 januari 2023   2 jaar oud
Landgoed de Boom

Nieuwe natuur ontwikkelen en tegelijkertijd meer ruimte voor landbouw creëren: Landgoed De Boom in Leusden bewijst dat het kan. Dankzij een goede samenwerking tussen de provincie Utrecht en het landgoed komt daar de komende jaren..


Lees verder 25 januari 2023   2 jaar oud
Hazelaar

De Hazelaar is één van de meest algemene struiken in Nederland, maar dat maakt hem niet minder leuk! Het is zo’n beetje de eerste bloeiende plantensoort van het jaar die al voorzichtig het vroege voorjaar aankondigt. Wist je dat..


Lees verder 24 januari 2023   2 jaar oud
Prikneus

Mede door het zachte winterweer bloeien er al veel planten. Andere planten houden zich koest en maken zich op voor de zomer, zo ook de prikneus. Ga, naast de winterbloeiers, eens op zoek naar de prikneus haar wollige rozet. Ze..


Lees verder 22 januari 2023   2 jaar oud
Een wilde neushoorn verkent een waterpoel in Kaziranga National Park in India

Assam in India, waar de grootste populatie eenhoornige neushoorns ter wereld leeft, telt vandaag de dag bijna 2.900 dieren. De soort was ooit wijdverspreid in de hele noordelijke regio, maar werd begin jaren 90 door stroperij aan..


Lees verder 21 januari 2023   2 jaar oud

Archief