Natuurberichten
Dossier: Biodiversiteit
Pagina 103 van 368 - 3674 Resultaten

Het voormalige militaire terrein Kamp van Zeist aan de rand van Soesterberg wordt deels ingericht als natuurgebied. Voordat we hiermee starten, onderzoeken we eerst uitgebreid of het terrein en de gebouwen geen verontreinigende..

Een gezelschap van ecologen en (medisch) microbiologen, dat zichzelf de 'fellowship of the cave' doopte, heeft in een monster uit een Roemeense grot van de welluidende Stinky Mountain een heel interessant organisme gevonden. De..

De fraaie vrouwenmantel ken ik vooral uit mijn oma’s tuin. Die tuin bestaat helaas niet meer, maar winkels verkopen deze plant nog steeds veel. Op de website van één van die winkels las ik dat vrouwenmantel onkruid kan weren. De..

Over de hele wereld worden dieren gevangen door handelaren in wilde dieren, over internationale grenzen gesmokkeld en vervolgens verkocht als exotische huisdieren. Vooral op de Europese en Noord-Amerikaanse markten. EU-burgers..

Wereldwijd dreigen koraalriffen te verdwijnen. Er zijn verschillende oplossingen nodig om koraalriffen gezond te houden. Het is interessant om te onderzoeken welke rol vissen kunnen spelen bij het in stand houden of verbeteren van..

Een ontbrekende schakel in het Gelderse Natuurnetwerk, en een plek met kansen voor topnatuur bovendien. Precies de redenen waarom provincie Gelderland tussen Vaassen en Emst nieuwe natuur heeft aangelegd. In totaal gingen 26..
Natuurmonumenten en Zoogdiervereniging roepen de Provincie Gelderland op om de tamme wolf op de Hoge Veluwe onmiddellijk te zenderen en te starten met verjagen, zodat de wolf niet nog tammer wordt. ..

Grastegels, een natuurdam en fauna-sensors; aan de hand van een aantal richtlijnen kunnen kleine bouwwerken omgetoverd worden tot een groene oase. Maar hoe? Kennis Natuurlijk! Heeft in opdracht van telecomaanbieder KPN een tabel..

In 2018 voerde Naturalis Biodiversity Center het eerste steekmuggenonderzoek uit op de Bovenwindse Eilanden – Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba – in meer dan zeventig jaar. In november worden deze onderzoeken herhaald, ditmaal..

In het verleden is er veel op zeeschildpadden gejaagd, waardoor ze met uitsterven worden bedreigd. Maar sinds twee decennia hebben ze zich in een aantal gebieden over de hele wereld hersteld. Hun rol in het ecosysteem komt daarmee..