Natuurberichten
Dossier: Biodiversiteit
Pagina 118 van 368 - 3678 Resultaten

De IJslandse regering voert de druk op de enige nog actieve walvisvaarder op om de jacht te staken. Volgens peilingen die op 16 juni 2022 zijn gepubliceerd, is nu 35 procent van de bevolking tegen de walvisvaart. Dat is een..

In het recreatiegebied 'Geestmerambacht ' boven Alkmaar, worden door het zonnige weer eerder deze week opvallend veel houtzwammen aangetroffen. Een opvallende en mooie soort is de Bruine borstelkurkzwam die in 1989 nog als..

Dit voorjaar heeft de provincie Gelderland in het Noordijkerveld de laatste 10 hectare natuur ingericht. Daarmee is de kern van dit nieuwe natuurgebied gereed. De tijd en goed beheer moeten de rest doen. Bij de huidige inrichting..
Om de biodiversiteit van riviervis te herstellen moeten uiterwaarden onder meer veel verschillende typen vishabitats bevatten. Dat blijkt uit grootschalig onderzoek van Wageningen University & Research in samenwerking met..

Hoewel hazen nu in het voortplantingsseizoen in de regel goed zichtbaar zijn, worden er steeds minder gezien. Ze zijn in aantal met meer dan vijftig procent afgenomen sinds 1950 en staan daarom op de Rode Lijst Zoogdieren. Vooral..

Wereldwijd neemt de biodiversiteit af. We werken niet met de natuur, maar ertegen. Denk aan het gebruik van pesticiden en kunstmest of versnippering. Kweker Martin Stevens schreef samen met Marlies Huijzer het boek 'Wilde planten..
Op 10 juni presenteerde minister Van der Wal (Natuur en Stikstof) de maatregelen die nodig zijn om uit de stikstofimpasse te komen. Die maatregelen zijn ingrijpend en het is goed invoelbaar dat het bij veel boeren tot onrust..

Dit jaar wordt voor de tweede keer de publiekscampagne Maak Grijs Groener gehouden. Met burgerinitiatieven wil het Deltaplan Biodiversiteitsherstel het begrip biodiversiteit tot leven brengen voor een breed publiek. Dat is hard..

Speerdistel, gewone melkdistel, duinriet, melganzenvoet, grote brandnetel en liggende vetmuur: al deze stoepplanten houden van stikstof. Dat het ze voor de wind gaat is geen reden de vlag uit te steken. Maar even het hoofd laten..

Speurhonden hebben honderden koala-uitwerpselen opgespoord. Analyse hiervan helpt deskundigen te begrijpen hoe koala's zich herstellen na de 'Black Summer'-bosbranden in Australië in 2019/2020. ..