Natuurberichten

Dossier: Biodiversiteit

Pagina 131 van 368 - 3680 Resultaten

Het is het grootste overgebleven regenwoud ter wereld. Je vindt er eeuwenoude bomen, heldere rivieren, dieren als de jaguar en honderden inheemse gemeenschappen. De Amazone is ook onmisbaar voor ons. Er ligt namelijk een enorme..


Lees verder 25 maart 2022   3 jaar oud
Hondurese witte tentmakende vleermuizen.

Wereldwijd zijn er maar liefst 1454 soorten vleermuizen bekend. Ze zijn zo verschillend dat dé vleermuis dus eigenlijk niet bestaat. Toch lezen we nog regelmatig in nieuwsartikelen, onderzoeksrapporten of beleidsstukken over 'dé..


Lees verder 24 maart 2022   3 jaar oud
JNM op groen dak

In het jaar 2021 vierde de jeugdvereniging voor natuurstudie JNM haar 75ste verjaardag met het thema ‘Nieuwe Natuur’. Waar de JNM normaal activiteiten organiseert in natuurgebieden, keek ze in 2021 met een andere blik, naar..


Lees verder 23 maart 2022   3 jaar oud
waarnemer - primair

Bijna iedereen die veel in de natuur te vinden is, geeft weleens een of meer waarnemingen door. Van de Tuintelling tot het wekelijks lopen van een vaste route, alle waarnemingen worden gebruikt voor onderzoek naar biodiversiteit...


Lees verder 22 maart 2022   3 jaar oud

In de afgelopen tien jaar is een vreemde Aardbeiganzerik aangetroffen op een parkeerplaats in Nijmegen en een begraafplaats in Utrecht en Groningen. Na onderzoek bleek dit Potentilla micrantha te zijn, een soort die nog niet in..


Lees verder 22 maart 2022   3 jaar oud
Gewone reigersbek

Met het mooie maartse weer van de afgelopen dagen schieten de stoepplantjes op. Massale bloei laat nog op zich wachten, maar de eerste bloemen van reigersbekjes zijn al gezien. Leuk om uw mede-wandelaars op grappige trekjes van..


Lees verder 20 maart 2022   3 jaar oud
Witte klaver in de stad van Hiroshima in Japan bij de atoombom koepel.

Een wereldwijd biologisch onderzoek heeft het meest directe bewijs tot nu toe geleverd dat mensen, en specifiek steden, de aanjager zijn van evolutionaire veranderingen op aarde. De Universiteit Leiden, de gemeente Leiden en..


Lees verder 19 maart 2022   3 jaar oud
Wombat in overstroomd gebied in NSW tijdens de overstromingen van 2021.

Er wordt gevreesd voor de Australische wilde dieren nu catastrofale overstromingen dezelfde gebieden treffen die door de bosbranden van de Black Summer in 2019-2020 werden verwoest. IFAW heeft met spoed noodhulp verleend aan haar..


Lees verder 19 maart 2022   3 jaar oud

Akkerbouwgebieden waren van origine zeer vogelrijk, maar door intensivering van de landbouw zijn akkervogels sterk afgenomen. Het agrarisch natuur- en landschapsbeheer (ANLb) is het beleidsinstrument voor de bescherming van..


Lees verder 19 maart 2022   3 jaar oud
Tilburg stedelijk gebied

Twee jaar geleden zegde ze haar baan op en begon ze de stichting guerrilla gardeners. Cerian van Gestel is bioloog en ‘aanjager’ van guerrilla gardening in Nederland. “Pak de klimaatverandering bij je voordeur aan. Maak je eigen..


Lees verder 17 maart 2022   3 jaar oud

Archief