Natuurberichten
Dossier: Biodiversiteit
Pagina 143 van 368 - 3680 Resultaten
Soms heb je niet alleen een beetje geluk, maar ongelooflijk veel mazzel. Dat gaat zeker op voor Sjaak van Doorn die onderstaande beelden bij een wildobservatieplek op de Veluwe heeft gemaakt. Voor zover bekend zijn het de eerste..

In oktober 2021 zijn op Saba met succes de allereerste Diadema-zee-egels op locatie gekweekt in het Caribisch gebied. De zee-egels helpen koraalriffen door de algen te eten die het koraal overwoekeren. Hiermee hebben onderzoekers..

De Egelopvang Midden Nederland staat zeven dagen per week klaar voor egels die in het wild zijn gevonden. Ruim honderd vrijwilligers zorgen voor opvang en verzorging van gewonde of verzwakte egels en proberen ze gezond weer terug..

Vandaag verschijnt de tweede editie van de RAVON-balans, hét jaaroverzicht dat laat zien hoe het gaat met de reptielen, amfibieën en vissen van ons land. Je leest alles over trends, komt te weten welke soorten het goed doen, of..

Eindelijk weer een stoepplantje van de week dat nu nog van harte bloeit. De grappige naam maakt nieuwsgierig, is het zaad echt gestreept? Een rondje door de stad levert hopelijk het bewijs. En het levert nog veel meer bloeiers op:..

Moerassen, kwelders, uiterwaarden, venen en vennetjes - meer dan negentig procent van deze wetlands in Europa zijn drooggelegd om plaats te maken voor andere vormen van landgebruik. Hiermee zijn veel soorten dieren en planten uit..

Vinvissen zijn onlangs door de IUCN op de Lijst van bedreigde diersoorten geplaatst. Het aantal vinvissen in de Middellandse Zee wordt geschat op minder dan 1.800 volwassen dieren en de verwachting is dat dit aantal nog verder..

Nederland staat voor de uitdaging om een antwoord te vormen op de gevolgen van klimaatverandering: zeespiegelstijging, hoog water, clusterbuien en droogte. De kansenkaarten van de coalitie Natuurlijke Klimaatbuffers helpen..

Ze zorgden ervoor dat Darwin aan God begon te twijfelen, ze houden onze natuur al sinds de dinosauriërs in (on)evenwicht en worden nu ook meer en meer in de biologische landbouw gebruikt. In een recent artikel worden er bijna..

Tijdens een inventarisatie van de Anstelvallei te Kerkrade vond Alex König kleine roodbruine paddenstoeltjes op een vermolmde populierenstam. Dit bleek Omphalina discorosea te zijn. Het is een fraaie paddenstoel die, voor zover..