Natuurberichten

Dossier: Biodiversiteit

Pagina 183 van 374 - 3732 Resultaten

Zwartbrauwmuistimalia

Afgelopen oktober vonden twee inwoners uit Indonesië een mysterieuze vogel. Vorige week is bevestigd dat het om de zwartbrauwmuistimalia gaat. Men dacht dat deze vogel was uitgestorven. Het enige tot dan toe bekende exemplaar was..


Lees verder 3 maart 2021   4 jaar oud
linde

In het bosbeheer is sinds enkele jaren veel aandacht voor het inbrengen van rijk-strooiselsoorten; boom- en struiksoorten met calcium- en kaliumrijk strooisel. Een voorbeeld is de winterlinde. Uit historisch landschapsecologisch..


Lees verder 2 maart 2021   4 jaar oud
Bever

Nog even en ook in Eindhoven regelen de bevers het waterpeil in de rivieren de Dommel en de Tongelreep. Bevers bouwen dammen die werken als stuwen waarmee ze de hoogte van de waterstand regelen. Midden in de stad zijn de dieren..


Lees verder 1 maart 2021   4 jaar oud
Zoetwatervissen - Tennessee Dace, Hiwassee River

Een derde van de zoetwatervissen wordt met uitsterven bedreigd, blijkt uit het 'vergeten vissen'-rapport dat is gepubliceerd door verschillende natuurorganisaties, waaronder het Wereld Natuur Fonds. De variatie aan soorten in zoet..


Lees verder 27 februari 2021   4 jaar oud
Atlantic herring (eenmalig gebruik WUR)

Op zee wordt gevist op zowel kleine prooivissoorten (zoals haring, lodde en sprot) als grote roofvissoorten (zoals tonijn- en kabeljauwachtigen). De algemene theorie is dat het bevissen van prooivissen schadelijk is voor..


Lees verder 25 februari 2021   4 jaar oud
Groene kikker

Ziekte en dood horen bij het leven. Alleen wanneer nieuwe, invasieve ziekteverwekkers inheemse populaties binnendringen, kunnen de gevolgen desastreus zijn. RAVON doet onderzoek naar verschillende ziektes die de inheemse fauna..


Lees verder 25 februari 2021   4 jaar oud
Klifflora met Strandbiet, Zeekool en Zeekweek

De Afsluitdijk wordt grondig gerenoveerd. Daarbij wordt het talud aan de zeezijde helemaal gestript. Gelukkig is er in dat verband aandacht voor de bijzondere ‘kliffenflora’. Zaden van bijzondere planten zijn en worden verzameld..


Lees verder 23 februari 2021   4 jaar oud
Zeegras (eenmalig gebruik WUR)

Zeegras is van belang voor de Waddenzee, onder meer als kinderkamer voor jonge vissen en als voer voor plantenetende vogels. Rijkswaterstaat probeert zeegras daarom terug te brengen in de Waddenzee. Vervuiling door cadmium en hoge..


Lees verder 22 februari 2021   4 jaar oud

Zonneparken worden vaak aangelegd op voormalige landbouwgrond. Dit kan leiden tot een verhoging van de natuurwaarden, omdat bemesting en het gebruik van bestrijdingsmiddelen niet nodig zijn. Uit onderzoek blijkt dat er in..


Lees verder 19 februari 2021   4 jaar oud

De tijd lijkt rijp om ecologisch bermbeheer over de hele provincie Gelderland uit te rollen, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe maak je ecologisch bermbeheer tot een succes? Twee jaar lang deelden Gelderse gemeenten en..


Lees verder 19 februari 2021   4 jaar oud

Archief