Natuurberichten
Dossier: Biodiversiteit
Pagina 193 van 368 - 3680 Resultaten

Het herstel in natuurgebieden zet door en de groei van het Natuurnetwerk Nederland is vergelijkbaar met voorgaande jaren. Hoewel de inspanningen zichtbaar effect hebben, gaat het nog niet goed genoeg met de algemene..

In het Geul- en Gulpdal in Zuid-Limburg werkt ARK aan natuurlijke maatregelen om water langer vast te houden op hellingen. Samen met Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten verwijderen we oude drainagesystemen zodat de graslanden weer..

Een team van wetenschappers ontdekte vorig jaar tijdens een expeditie naar Bonaire een nieuwe gastheer voor de parasitaire galkrab Opecarcinus hypostegus. De krab maakt holletjes in harde koralen, zoals de nieuwe gastheersoort..

Eerder deze week maakte de Europese Commissie bekend dat de staat van natuur in Europa een nieuw dieptepunt heeft bereikt, en eerder dit jaar liet de artikel 17-rapportage van N2000 vergelijkbare resultaten zien. We weten dit al..

Wageningen Marine Research en de Sababank Management Unit (SMBU) hebben onlangs een evaluatie gepubliceerd van de effectiviteit van seizoensgebonden visverboden binnen Moonfish Bank op basis van de visvangstgegevens van de eerste..

Tijdens een paddenstoelen-inventarisatie van enkele bermen in de binnenstad van Zwolle is de Roestvlekkencantharel aangetroffen. Deze soort groeit samen met Zomereik en is zeer zeldzaam. De vondst van deze bijzondere soort is een..
De flora in een veenweidepolder als de Krimpenerwaard is anno nu niet bijzonder rijk aan soorten. De vele hectaren blauwgraslanden, veenmosrietlanden en dotterbloemhooilanden herbergden vroeger veel bijzondere flora. Slechts..

De jaarlijkse vogeltrek moet wel één van de meest spectaculaire natuurfenomenen zijn. Alleen al over Nederland vliegen in voor- en najaar tientallen miljoenen vogels naar en van hun winterverblijven. Voor een deel van die vogels..

De bloemrijke graslanden van Zuid-Limburg herbergen een gigantische diversiteit aan planten en dieren. Dit werd weer eens benadrukt door de vondst van twee nieuwe bijensoorten voor Nederland in 2019 en 2020: de composietwespbij en..

Het is niet sexy maar raakt ons allemaal: het Europese landbouwbeleid, in jargon het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid, is een van de grootste geldpompmachines ter wereld. Dit beleid wordt nu herzien, maar de uitgelekte plannen..