Natuurberichten

Dossier: Biodiversiteit

Pagina 226 van 374 - 3735 Resultaten

Man Stylops nevinsoni op achterlijf vosje Andrena fulva

Waaiervleugeligen zijn parasitaire insecten die het vooral voorzien hebben op bijen en wespen. Ze behoren zonder twijfel tot de meest bizarre insectengroepen die er bestaan. Vrouwtjes zien eruit als larven en blijven in hun..


Lees verder 2 maart 2020   5 jaar oud
De tropische Amazone

Onlangs is het eerste onderzoek verschenen dat expliciet het uitstervingsrisico als gevolg van klimaatverandering bekeken heeft. De studie biedt een oplossing waarmee meer dan de helft van de tropische soorten van uitsterven gered..


Lees verder 29 februari 2020   5 jaar oud
Koala in het wild

De toekomst van veel dier- en plantensoorten in Australië is in gevaar. De recente bosbranden hebben dit alleen maar erger gemaakt. WWF-Australië schat dat 1,25 miljard dieren zijn gedood door de branden. Sommige soorten lijken..


Lees verder 28 februari 2020   5 jaar oud
Wroetvarkens wroeten in het strooisel

Dat de biodiversiteit vergroot moest worden op het erf, daar waren de wroetvarkensboeren het over eens. Bij de realisatie ervan konden ze echter wel wat ondersteuning gebruiken. De boeren schakelden daarom de hulp in van Natuur en..


Lees verder 28 februari 2020   5 jaar oud

De Nederlandse biodiversiteit krijgt een impuls dankzij miljoenen van de Postcode Loterij. SoortenNL, de koepel van organisaties die zich inzetten voor dier- en plantensoorten, heeft een schenking gekregen van de Nationale..


Lees verder 26 februari 2020   5 jaar oud
Zwartblauwe rapunzel

Onderzoek in 2019 heeft aangetoond dat het één voor twaalf is voor de Zwartblauwe rapunzel in Gelderland. Van de tien aanwezige populaties zijn er slechts twee levensvatbaar. Hoog tijd om aan de slag te gaan om de bestaande..


Lees verder 25 februari 2020   5 jaar oud
Tineke Lous, IVN Veldhoven/Eindhoven/Vessem

Wat is het verschil tussen een kikker en een pad? 'Een pad heeft een wrat en een kikker is glad.' Dat rijmpje gebruikt Tineke Lous regelmatig, wanneer ze als natuurgids met kinderen aan de waterkant staat. Ze móét dit soort vragen..


Lees verder 24 februari 2020   5 jaar oud
Europese paling

De Europese regelgeving is nog niet effectief genoeg en de implementatie in de EU-lidstaten moet worden verbeterd, zo blijkt uit evaluatie evaluatie van de Europese Aalverordening, die op 18 februari jl. is gepubliceerd. De Good..


Lees verder 23 februari 2020   5 jaar oud
rode geuzen in ooibos in waaluiterwaard

Van de bijna tienduizend hectare nieuwe natuur die Gelderland vóór 2027 moet aanleggen, is 53 procent al klaar. Dat staat in een rapportage over de voortgang van het realiseren van het Gelders Natuurnetwerk...


Lees verder 22 februari 2020   5 jaar oud
Een albatros zwevend boven het eiland Tristan da Cunha ten zuidwesten van Kaapstad

Ooit afgevraagd waarom eilanden zoals de Galapagos en Hawaii zoveel unieke vogelsoorten herbergen? Biologen van onder andere Naturalis Biodiversity Center liepen rond met deze vraag, want wat verklaart het aantal vogelsoorten op..


Lees verder 22 februari 2020   5 jaar oud

Archief