Natuurberichten

Dossier: Biodiversiteit

Pagina 256 van 368 - 3676 Resultaten

Taurossen en wisenten op de Maashorst

Voor het eerst in Nederland leven er nu wisenten, Exmoor pony's en Taurossen bij elkaar in één leefgebied. In het Brabantse natuurgebied De Maashorst zorgen ze samen voor natuurlijke variatie in het landschap...


Lees verder 1 maart 2019   6 jaar oud
grote vos - primair

De afgelopen weken kreeg De Vlinderstichting verschillende waarnemingen binnen van de oostelijke vos en de grote vos. Deze twee vlinders zijn in Nederland zeldzaam. Het is niet vastgesteld dat ze zich in Nederland kunnen..


Lees verder 1 maart 2019   6 jaar oud
Vissen en hun schuilplaatsen op de Sababank

Uit een grootschalig onderzoek door Wageningen Marine Research en Wageningen Environmental Research blijkt dat het niet goed gaat met de natuur in de Caribische delen van Nederland. De verschillende ecosystemen worden bedreigd..


Lees verder 1 maart 2019   6 jaar oud
Jonge scheut Japanse duizendknoop

Japanse, Sachalinse en Bastaardduizendknoop staan bekend als zeer moeilijk uit te roeien invasieve exoten met een enorme groeikracht. Uit onderzoek in het Gelderse Heveadorp blijkt dat het combineren van verwijdering van het..


Lees verder 26 februari 2019   6 jaar oud
Schraalgrasland De Wrakelberg

Het behoud en herstel van de uitzonderlijke biodiversiteit in het Limburgse Heuvelland worden sterk belemmerd door de grote mate van versnippering van het landschap. Dit geldt vooral voor de vaak weinig mobiele soorten van..


Lees verder 25 februari 2019   6 jaar oud
Martin Nolsen

Zo’n 108 voetbalvelden bomen zijn er gekapt. Om de heide terug te laten keren. “Als we het bos hadden laten staan, waren de typische heidesoorten hier verdwenen,” aldus Martin Nolsen, landgoedbeheerder van Den Treek-Henschoten,..


Lees verder 23 februari 2019   6 jaar oud

Op 7 februari 2019 berichtten wij op Nature Today over het buzzwoord circulaire economie, en wat we daar eigenlijk mee bedoelen. Vandaag onderzoeken we de relatie tussen circulaire economie en ons natuurlijk kapitaal. Welke..


Lees verder 21 februari 2019   6 jaar oud
IJsvogel

Vogels zijn meer dan fleurige, vrolijke zangers waar vogelaars en natuurliefhebbers blij van worden. Naast hun eigen waarde en bestaansrecht, hebben vogels namelijk kwaliteiten die essentieel zijn voor de overleving van ons, de..


Lees verder 19 februari 2019   6 jaar oud
Wolven

De wolf heeft zich definitief gevestigd in Nederland, en dat niet alleen: op de noordelijke Veluwe leeft op dit moment een wolvenpaar. Dat blijkt uit het genetisch materiaal uit de wolvendrollen die het Wolvenmeldpunt daar heeft..


Lees verder 18 februari 2019   6 jaar oud
wilde bij - primair

Bijen en zweefvliegen staan bekend als lastig te herkennen insecten. Een nieuwe vorm van monitoring, opgezet door De Vlinderstichting en EIS Kenniscentrum Insecten, laat echter zien dat vrijwilligers deze bestuivers kunnen..


Lees verder 18 februari 2019   6 jaar oud

Archief