Natuurberichten

Dossier: Biodiversiteit

Pagina 264 van 368 - 3676 Resultaten

Na de huisdieren is het nu tijd voor onze tuindieren! Bij de Bodemdierendagen kijken mensen verspreid over heel Nederland wat er leeft in en op de bodem van hun tuin. De waarnemingen van dit jaar laten veranderingen zien waar de..


Lees verder 6 oktober 2018   6 jaar oud
Typische plek voor een wolvenkeutel

Door een aangenomen motie van D66 in de Gelderse Provinciale Staten wordt het provinciebestuur opgeroepen om werk te maken van actieve monitoring van wolven om inzicht te krijgen in het gedrag en de verblijfplaatsen van..


Lees verder 5 oktober 2018   6 jaar oud
Vlamhoed Gymnopilus dipelis

In Kasteelpark Staverden vond Tjerk Busstra op 1 september 2018 een grote groep opvallende paddenstoelen op enkele grote houtsnipperhopen. Deze werden gedetermineerd als Gymnopilus dilepis, een nieuwe soort voor Nederland...


Lees verder 3 oktober 2018   6 jaar oud
agriculture-backyard-blur

Wie grond wil pachten van de provincie Noord-Brabant maakt meer kans als hij/zij goed zorgt voor bodem, biodiversiteit, landschap en water. Dit principe van ‘duurzame gronduitgifte’ lijkt logisch, een open deur, maar in de..


Lees verder 2 oktober 2018   6 jaar oud
Weidesprinkhaan en habitat

Op 28 september vonden Anne Krediet en Matty Berg een populatie van de weidesprinkhaan bij Fort Pannerden. Dit is het eerste bewijs sinds 1947 dat deze soort zich in Nederland voortplant. Op 1 augustus werd al een enkel mannetje..


Lees verder 1 oktober 2018   6 jaar oud
Veenweidegebied essen

Bodemdaling in veenweidegebieden is een serieus probleem, mede vanwege de uitstoot van broeikasgassen. Een van de innovatieve oplossingen hiervoor is onderwaterdrainage. Uit onderzoek van Wageningen University & Research blijkt..


Lees verder 30 september 2018   6 jaar oud
Phaeocalicium populneum - Populierenspijkertje

Al 150 jaar was er niets van het Populierenspijkertje in Nederland vernomen. In de eerste helft van de 19e eeuw verzamelde botanicus Frederik Splitgerber het enige exemplaar dat tot voor kort uit Nederland bekend was. De miniscule..


Lees verder 28 september 2018   6 jaar oud
Effectieve preventie bij schapen boer in Sachsen-Anhalt: flexnetten op stroom en goed opgeleide kuddebewakingshonden die het opnemen voor de schapen

Recentelijk zijn er door de Duitse deelstaatoverheid nieuwe cijfers gepubliceerd over het aantal wolvenroedels en schade door wolven aan vee in Nedersaksen. Hieruit blijkt dat het aantal roedels met één derde is toegenomen, maar..


Lees verder 27 september 2018   6 jaar oud
Wilgen knotten bij Scherpenzeel

Burgers ondernemen een grote diversiteit aan groene initiatieven. Het gaat daarbij vooral om initiatieven gericht op kleinere lokale projecten bedoeld om de woonomgeving te verfraaien of voor recreatief gebruik. Maar er zijn ook..


Lees verder 24 september 2018   6 jaar oud
Tiny Forest

De provincie Noord-Brabant gaat zeven gemeenten helpen om Tiny Forests (minibossen) aan te leggen. Dit zijn dichtbegroeide, inheemse bossen ter grootte van een tennisbaan, die grotendeels worden onderhouden door buurtbewoners...


Lees verder 21 september 2018   6 jaar oud

Archief