Natuurberichten
Dossier: Biodiversiteit
Pagina 96 van 373 - 3727 Resultaten

Schubdieren zien er niet alleen uniek uit. Als tuiniers spelen ze ook een belangrijke rol in het ecosysteem van de Aziatische en Afrikaanse leefgebieden waar ze wonen. Ondanks hun charmante uiterlijk en hun verdiensten voor de..

Onder het Maaiveld is een nieuwe natuurfilm met spectaculaire beelden, die vanaf vandaag in de Nederlandse bioscopen draait. Het is ook de naam van een breed programma waarmee het NIOO en andere organisaties aandacht vragen voor..

Regenachtig, enige graden boven nul, maar ’s nachts wel vorstvrij. Het weer van vorige week was ideaal voor de ontwikkeling van veel paddenstoelen in de winter. We togen op pad en inderdaad vonden we flink wat soorten, meestal..

In februari zijn de eerste kwabalen weer gehoord in de Beerze, wat betekent dat de paaitijd is begonnen. Deze ernstig bedreigde zoetwaterkabeljauw is een echte 'winterpaaier'. Tijdens de paaitijd maakt de kwabaal met z’n spieren..

Zeegras: groene bladeren die in de stroming meewuiven. Je ziet er allerlei vissen tussen en zeeschildpadden die grazen. Ze zijn waakzaam en houden in de gaten of er een haai in de buurt is. De wortels van het zeegras zijn verstopt..

Duiken of snorkelen in de winter is voor veel mensen te koud. Wie het er toch op waagt, maakt kans bijzondere soorten te zien die je in andere jaargetijden niet of nauwelijks tegenkomt. De vaak prachtig gekleurde Slanke waaierslak..

Enig idee wat je ziet als je om je heen kijkt in de natuur? Alleen al in één tuin kunnen ruim 1600 planten en dieren leven. Doe mee met de gratis Kennisspecial: Soorten herkennen en beschermen en ontdek welke planten- en..
Heb je ze al gezien, de eerste hommelkoninginnen? Het zachte voorjaarsweer zorgt ervoor dat de eerste krokussen, wilgen, paardenbloemen en dovenetels in bloei komen. En gelijktijdig komen ook de eerste hommelkoninginnen uit hun..
Het is inmiddels precies een jaar geleden dat Rusland Oekraïne binnenviel. Experts hebben in die tijd een enorme milieuschade vastgesteld, inclusief de vernietiging van ecosystemen. ..

Vorig jaar publiceerde de Europese Commissie een wetsvoorstel om het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen tegen 2030 te halveren. Dat is hard nodig, want de natuur lijdt onder het grootschalige gebruik van..