Natuurberichten

Dossier: Natuurbeheer

Pagina 103 van 211 - 2109 Resultaten

Korstmossen op bomen zijn een goede graadmeter voor de stikstofuitstoot uit landbouw, autoverkeer en industrie. In Nederland is de lucht op veel plaatsen zo sterk verontreinigd dat de korstmossenbegroeiing op bomen daar bijna..


Lees verder 29 maart 2022   3 jaar oud
Ratelpopulier

Er is steeds meer onderzoek naar de waarde van boomsoorten met rijk strooisel. Deze soorten helpen de verzuring van de bosbodem te verminderen en kunnen de zogenaamde nutriëntenpomp op gang brengen. Ook kunnen ze bossen..


Lees verder 29 maart 2022   3 jaar oud
Groen-blauw netwerk

Dag in dag uit zetten honderdduizenden groene vrijwilligers in Nederland zich in voor groen en natuur in hun eigen buurt. Van nestkastjes ophangen tot het beïnvloeden van gemeentelijk beleid. Met de schenking van € 1,7 miljoen van..


Lees verder 29 maart 2022   3 jaar oud
Omgevallen essen in essenproefveld bij Windesheim

Uit meer dan duizend meldingen van essentaksterfte via Essentaksterfte.nu zijn tweehonderd gezonde essen geselecteerd, vermeerderd en deels aangeplant in twee essencollecties. Na opzettelijke infectie met de schimmel tonen de..


Lees verder 27 maart 2022   3 jaar oud
Akkerrand met eenjarige kruiden in de Hoeksche Waard, met onder andere groot akkerscherm, boekweit, klaproos, korenbloem en gele ganzenbloem

Voor sommigen is de tragische oorlog in Oekraïne een argument om de transitie naar duurzaamheid te traineren. En met succes. Op 23 maart zou de Europese natuurherstelwet worden gepresenteerd, maar de Europese Commissie heeft de..


Lees verder 25 maart 2022   3 jaar oud

Het is het grootste overgebleven regenwoud ter wereld. Je vindt er eeuwenoude bomen, heldere rivieren, dieren als de jaguar en honderden inheemse gemeenschappen. De Amazone is ook onmisbaar voor ons. Er ligt namelijk een enorme..


Lees verder 25 maart 2022   3 jaar oud
waarnemer - primair

Bijna iedereen die veel in de natuur te vinden is, geeft weleens een of meer waarnemingen door. Van de Tuintelling tot het wekelijks lopen van een vaste route, alle waarnemingen worden gebruikt voor onderzoek naar biodiversiteit...


Lees verder 22 maart 2022   3 jaar oud
Diepe insnijding in het Zuid-Limburgse Heuvelland

Door klimaatverandering komen extreme buien steeds vaker voor. De beken in het Zuid-Limburgse Heuvelland krijgen het hierdoor zwaar te verduren. De grond spoelt weg en oevers storten in, waardoor habitats van soorten als de..


Lees verder 22 maart 2022   3 jaar oud
Geveltuin - eenmalig gebruik

“In een groene woonomgeving zijn mensen gelukkiger en gezonder,” weet Roel van Dijk, directeur van Stichting Steenbreek. Op 4 april vindt de jaarlijkse Nationale Groendag plaats in Oss. “We willen die dag inspiratie zijn voor..


Lees verder 21 maart 2022   3 jaar oud
Wombat in overstroomd gebied in NSW tijdens de overstromingen van 2021.

Er wordt gevreesd voor de Australische wilde dieren nu catastrofale overstromingen dezelfde gebieden treffen die door de bosbranden van de Black Summer in 2019-2020 werden verwoest. IFAW heeft met spoed noodhulp verleend aan haar..


Lees verder 19 maart 2022   3 jaar oud

Archief