Natuurberichten
Dossier: Natuurbeheer
Pagina 148 van 211 - 2110 Resultaten

Hoe heeft het landschap van Noordoost-Twente zich de afgelopen 15.000 jaar ontwikkeld? En hoe kan die kennis ons helpen bij actuele uitdagingen in dit gebied, en elders in ons land? Harm Smeenge promoveerde op dit vraagstuk met..

Brabantse organisaties werken samen om de gronden die zij verpachten of in gebruik geven, op een duurzame(re) wijze te laten beheren. Zo dragen zij bij aan het herstel van biodiversiteit en verbetering van waterkwaliteit en..

Eind 2019 werd de vuurzwamveervleugelkever voor het eerst in ons land gevonden, in Eindhoven. Met een halve millimeter is dit de kleinste kever van Europa. De larven en de kevers leven in de poriën van de bruinzwarte vuurzwam, een..

Vanwege verregaande ontbossing is al het ebbenhout uit Madagaskar sinds 2013 wettelijk beschermd. Ebben, een tropische hardhoutsoort, is uiterst kostbaar. Het wordt veel gebruikt in onderdelen van akoestische snaarinstrumenten...

In opdracht van de provincie Overijssel gaan onderzoekers van de Universiteit Twente (UT) populaties dieren beter in kaart brengen. Hiervoor zijn de partners onlangs een pilot gestart met wilde zwijnen in Natura 2000-gebied..

Oktober was een van de ergste maanden in de geschiedenis van branden in de Braziliaanse Amazone en de Pantanal. Uit de cijfers die het nationale instituut voor ruimteonderzoek van Brazilië (INPE) publiceerde, blijkt dat het aantal..

De Houtrakkerbeemden, nabij de Amsterdamse haven, krijgt zijn waardevolle, brakke natuur weer terug. Het openzetten van de stuw, waardoor brak water uit het Noordzeekanaal stroomt, vormt het sluitstuk van het project om de..

In het project 'Een Zegen in de Delta' doet Stichting RAVON onderzoek naar de kraamkamerfunctie van de Zuid-Hollandse delta. Omdat de excursies, die normaal een belangrijk onderdeel zijn van het project, door COVID zijn..

Natuurgebied De Zoom bij Soest wordt in ere hersteld. De herstelwerkzaamheden vinden plaats op advies van diverse reptielen- en korstmossendeskundigen. “Goed voor de biodiversiteit,” zegt projectleider Gerrit Jan Liet. “Er..

“Een paar natte dagen zijn echt niet genoeg om de verdroging na drie droge zomers op te lossen. Er moet veel meer water bij,” zegt Irma de Potter van Natuurmonumenten. Ze publiceerde een foto van een vlonderpad over een..